Sådan kommer man af med røde pletter og akne ar.

Intet er mere generende end de røde pletter, som bumser efterlader. Hvordan forebygger man disse pletter, og hvordan kommer man af med dem hurtigst muligt? Og hvad kan man gøre ved rigtige ar?

Sådan tackles røde pletter efter bumser

De røde pletter er overpigmentering, som opstår, når huden heler. Disse pletter kaldes ofte ar, men forsvinder for det meste af sig selv. Du kan fremme helingsprocessen ved hjælp af følgende tips:

1. Brug gode, blide hudplejeprodukter.
Undgå slibende scrubs eller ingredienser, der irriterer huden. Scrubs kan skade huden og forlænge den naturlige helingsproces – ligesom produkter med ingredienser, der irriterer huden.

2. Brug en BHA-eksfoliering dagligt.
Salicylsyre (BHA) eksfolierer det yderste lag hud, men trænger også ned i porerne. Dette kan løse problemet med tilstopning, som er årsagen til bumser. BHA er en anti-inflammatorisk ingrediens, der reducerer rødme. Så du kan bruge det samme produkt til at reducere sandsynligheden for udviklingen af bumser samt fremme helingsprocessen efterfølgende. Din hud bliver også sundere og kommer til at se yngre ud.

3. Brug en bred spektrum solcreme med solfaktor 30 eller højere hver dag.
Beskyt din hud mod UV-stråler hver dag. UV-stråler (som din hud udsættes for på både solrige- og gråvejrsdage) forhaler hudens evne til at hele, hvilket betyder, at røde pletter og pletter forbliver synlige i længere tid.

4. Brug produkter, som er fyldt med antioxidanter og cellekommunikerende ingredienser.
De hjælper med at beskytte din hud mod yderligere skader, mens de reparerer din hud. Dette reducerer risikoen for betændelse, og din hud har brug for mindre tid til at komme sig. C-vitamin er en sand gave til røde pletter efter urenheder. Vores C25 Super Booster er en innovativ spot behandling med en høj koncentration af 25% asorbicsyre (C-vitamin), som synligt forbedre ujævn teint, røde mærker og hudens tekstur.

5. Søg professionel hjælp.
Udover en god hudplejerutine, kan du også pleje misfarvninger efter betændelse med IPL-behandlinger (Intense Pulsed Light), som virker hurtigt. Hvis din hudfarve er mørkere, så tal med din dermatolog om en alternativ laserbehandling. En anden mulighed er en månedlig peeling med AHA eller BHA lagt af en kosmetisk dermatolog. Du kan også bede din praktiserende læge om at udskrive et middel mod akne.

Hvad kan du gøre, hvis en bums har efterladt et reelt ar?

Dybe ar kan ikke behandles med et hudplejeprodukt. Dermatologiske fillers kan dog fylde dem op. For at opnå det bedste resultat, kan peelinger med AHA eller BHA kombineres med en serie af fraktionsbehandlinger. Spørg en dermatolog til råds. Det vigtigste er, at du aldrig prikker i dine bumser, for at undgå risikoen for permanente ar.

 

Related products

Alle hudtyper
Alle hudtyper
-15%
Blandet hud, Fedtet hud

Kundservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.