Hvad kan teenagere gøre ved bumser

Man teenagere lider af bumser. Det kan have stor indflydelse på deres selvtillid. Selvom det er et meget vanskeligt hudproblem at behandle, så kan du mærkbart reducere bumser med den rette hudpleje.

Hvordan kan jeg hjælpe min teenager med at finde en god hudplejerutine?

Det er det samme at behandle pletter og bumser, hvad end man er 15 eller 50 år gammel – alder er ikke en hudtype! Desværre indeholder de fleste cremer mod akne og andre hudplejeprodukter til teenagere irriterende ingredienser, der fører til unødig mere fedtet hud og til endnu flere bumser. Hjælp din teenager med at have realistiske forventninger, ved at tale om hvilke hudplejeprodukter de bør og ikke bør bruge. Glem ikke, hvor sårbar en teenagers ego er. Hudproblemer er en plage for alle i alle aldre, men de kan være særligt katastrofale for en teenager. Det er nødvendigt at have en basal, men effektiv hudplejerutine. Den består af følgende trin:

1. Trin: Brug et mildt renseprodukt.

Vask dit ansigt to gange om dagen med et mildt, vandopløseligt renseprodukt, fx Paula’s Choice Clear Pore Normalizing Renseprodukt. Undgå faste sæber. De udtørrer huden for meget og kan også blokere porerne.

2. Trin: Eksfoliere.

Det er bevist, at en af årsagerne til bumser og sorte hudorme er ophobning af døde hudceller. De blokerer porerne og kan også medføre, at indersiden af porerne bliver forstørret, når de døde hudceller akkumuleres, hvilket får sebum i porerne til at ophobe sig, hvilket fører til bumser. Den bedste måde at fjerne døde hudceller på er at eksfoliere med et produkt, der indeholder salicylsyre (BHA), såsom Paula's Choice Clear Regular Strength 2% BHA Eksfoliant. BHA eksfoliere indersiden af porerne og hudens overflade. Den er også anti-inflammatorisk og forebygger rødme. Brug ikke aggressive scrubs med kradsende gryn, da de udelukkende skader huden og gør problemet værre.

3. Trin: Benzoylperoxid.

Undersøgelse på undersøgelse har vist, at benzoylperoxid slår ”probionibacterium acnes” ihjel. Det er en af de bakterier, der forårsager akne og bumser. Det er en af de mest effektive receptpligtige behandlinger mod bumser, og kan købes på apoteket eller hos en kemiker. Du kan også prøve Paula’s Choice Clear Daily Skin Clearing Behandling + BHA. Den indeholder azelainsyre, som kan være et godt alternativ til personer, der har problemer med bumser og er følsomme overfor benzoylperoxid.

4. Trin: Beskyt din hud mod solskader.

Huden kan ikke hele, hvis den dagligt skal bekæmpe de skader, som soler forårsager, samtidigt. En let dagcreme med en solfaktorpå mindst 30 accelerer helingsprocessen og beskytter huden mod yderligere skade. En foundation med en solfaktor giver også en god beskyttelse.

Derudover kan du hjælpe fedtet hud med at fjerne overskydende sebum med en sebum-absorberende serviet samt ved at bruge en mild lermaske. Det anbefales ligeledes at undgå produkter, der er for blødgørende for huden, såsom cremebaserede produkter. Det er bedst at bruge lette dag- og natcremer, som ikke tilstopper porerne.

Lad dine bumser være i fred! Du må hverken prikke eller klemme på dem, da det kan danne ar og få din hud til at føles samt se værre ud, end den allerede gør i forvejen. Hvis du ikke kan, så vær meget forsigtigt.

Du er velkommen til at kombinere produkter fra forskellige mærker for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig, så længe produkterne ikke indeholder irriterende ingredienser. Pas på produkter, der får din hud til at prikke. Disse produkter hjælper ikke, de irriterer faktisk huden og forværrer problemet!

Hvis du ikke har set nogen forbedring efter seks måneders brug af en ensartet hudplejerutine, skal du overveje at gå til en hudlæge og få ordineret medicin til en akne behandling.

Hvorfor har teenagere problemer med bumser og hudorme i ansigtet?

  • Overaktive hormoner. I puberteten producerer kroppen for mange hormoner, især androgener, som stimulerer sebumproduktionen. Jo mere olie der produceres i porerne, jo større er chancen for, at de stopper til og åbner sig. Propionibacterium acnes-bakterier forårsager infektioner, som igen skaber betændte, hævede bumser.
  • Utilstrækkelig ansigtsrensning. At glemme at vaske sit ansigt er ikke årsagen til bumser og/eller hudorme. Men hvis du ikke vasker dit ansigt to gange om dagen, kan døde hudceller, sebum, solcreme og makeup hobe sig op, hvilket tilstopper porerne og forværre dine hudproblemer.
  • Brug af hudirriterende ingredienser. Alkohol, mentol, kamfer, eukalyptus og dufte (parfume) kan forårsage betændelse. De stimulerer sebumproduktion og øger antallet af bumser. Så undgå produkter, der indeholder disse hudirriterende ingredienser!
  • UNDGÅ AT BRUGE EN DAG- OG NATCREME, ANSIGTSMASKE, FOUNDATION ELLER CONCEALER, SOM BLOKERER PORRERNE. Nogle bruger flere lag makeup med ingredienser, der blokerer porerne, såsom en concealer og andre produkter baseret på fugtighedscreme.
  • Uregelmæssig hudplejerutine. Hemmeligheden bag en pænere hud er at holde sig til en regelmæssig, effektiv hudplejerutine. Selvom det er umuligt at helbrede akne, kan du holde bumserne i skak ved at bruge de rigtige produkter. Overbevis din teenager om, at en vedholdende hudpleje og tålmodighed er afgørende.
  • Hårplejeprodukter. Gel, mousse, hårolie eller hårspray kan forårsage bumser i ansigtet, hvis de kommer i kontakt med huden. Hold dit hår væk fra dit ansigt, og brug færre eller forskellige hårstylingprodukter.

Der er alle mulige myter om pletter og bumser. På trods af hvad folk ofte siger, kan du ikke skrubbe små pletter væk eller slippe af med dem ved at solbade. De er ikke smitsomme. Du får ikke bumser af chokolade og fede fødevarer. Din diæt spiller kun en rolle, hvis du har allergi eller intolerance over for visse fødevarer (laktose, gluten, nødder og nogle slags fisk).

Related products

Alle hudtyper
Normal hud, Blandet hud
Blandet hud, Fedtet hud
-15%

Kundservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.