Begynderguide til rutiner

Beginner's Guide to Routines

Hvad end du ønsker at udglatte rynker, mindske synligheden af pigmentpletter eller afhjælpe andre hudproblemer, så begynder det hele med en personlig hudplejerutine. Find ud af, hvad din rutine er.

Tag testen

Et enkelt hudplejeprodukt kan ikke klare det hele.

Der er ikke ét mirakelprodukt, der kan give dig en hud, der ser evigt ung ud. Der kræves oftest flere produkter, for både at imødekomme din hudtype og dine hudproblemer, fra rynker til solskader til tilstoppede porer, kedelig hud, dehydreret hud, urenheder, rødme osv. Vores Basale Rutine dækker de tre trin, du har brug for, for at få en sundere hud. Hvis du allerede er dækket ind på det basale, så kan du prøve en Avanceret Rutine ved at tilføje produkter, der er målrettet til specifikke hudproblemer.

routinefinder

Hvad er en hudplejerutine, og hvorfor har jeg brug for en?

Når du skal vælge den mest effektive hudplejerutine, er det ekstremt vigtigt, at du ved hvilke produkter, der samarbejder, samt i hvilken rækkefølge du skal bruge dem. Hos Paula’s Choice anbefaler vi en basal hudplejerutine, der består af tre enkle trin og fire produkter, der hver især er designet til de grundlæggende behov for enhver hudtype. Det minimum din hud har brug for, for at forblive sund og beskyttet dag og nat.
Find den perfekte rutine til dig ved hjælp af vores Rutinefinder. Vi har mere end 500 rutiner, der er særligt tilpasset og giver synlige resultater, og som er bakket op af mere en 35 års intensiv forskning.

Gå til rutinefinder

Hvilke produkter kræver en basal hudplejerutine, og hvordan skal jeg bruge dem?

Uanset din hudtype, bør din hudplejerutine indeholde mindst fire produkter: et renseprodukt, en eksfoliering, en dagcreme med mindst solfaktor 30 samt en natcreme. Det er de grundlæggende produkter, der er brug for, for at imødekomme din huds basale behov samt at vedligeholde dens sunde fremtoning på kort og lang sigt.

1 Trin: Rensing [morgen og aften].

Det første vigtige skridt i enhver hudplejerutine er at rense huden. Renseprodukter fjerner skidt, overskydende sebum og makeup. Når din ansigtshud er ren, giver det de andre produkter mulighed for at fungere endnu bedre.

Sådan vælges et renseprodukt

Hvis din hud er normal til tør, vælges et renseprodukt med en rig cremet eller lotion tekstur for blidt at rense og nærer huden uden at tørre den ud – eller gør den mere tør. Hvis din hud er fedtet til blandet, så vælg en gel eller en let lotion tekstur.

Køb renseprodukter

2 Trin: Exfoliering [morgen og/eller aften]

En mild leave-on AHA eller BHA-eksfoliering (kemisk peeling) fjerner opbyggede døde hudceller, der er årsagen til kedelig hud og tilstoppede porer. De er effektive til at behandle solskader, rynker, hudorme, tilstoppede porer og uren hud. Når den anvendes som 2. trin i din rutine, vil din eksfoliering give dig en glat strålende hud, der ser yngre ud. Eksfoliering betyder også, at de andre produkter absorberes bedre af huden. Du behøver ikke at skylle den af efter påføringen, du kan omgående gå videre til resten af rutinen i din ansigtspleje.

Sådan vælges en eksfoliering

Vælg en kemisk eksfoliering, AHA eller BHA, afhængigt af din hudtype og problemer. AHA’er eksfolierer hudens overflade og er mest effektiv til tør, solskadet hud. BHA’er eksfolierer hudens overflade samt inde i porerne og egner sig bedst til fedtet til kombineret hud med urenheder og hudorme. BHA’er er også fantastiske til at berolige rødme og sensitiv hud, takket være deres anti-inflammatoriske egenskaber. Vores eksfolieringer egner sig til alle hudtyper.

Køb eksfolieringer

3 Trin: Fugt + Solbeskyttelse [morgen]

Det sidste og vigtigste trin af din rutine om morgenen er påføringen af en dagcreme med solfaktor 30 eller højere. Solbeskyttelsen holder din hud beskyttet mod solskader, som er årsag nr. 1 til rynker, pigmentpletter og andre tegn på aldring. Bruges som den sidste del af din hudplejerutine om morgenen.

Sådan vælges en dagcreme

Når du leder efter en ny dagcreme, skal teksturen af produktet passe til din hudtype. Til normal til tør hud, skal du kigge efter en cremet, lotion tekstur for ekstra fugt og næring. Til fedtet til blandet hud, skal du vælge en mere let, flydende tekstur, der ikke tilstopper dine porer eller giver dig uren hud.

Køb dagcremer

3 Trin: Fugt [aften]

En natcreme skal udføre mere end blot at tilføre fugt. Vores natcremer findes som creme, lotion, gel eller i flydende form og er egnet til alle hudtyper. De er fyldt med antioxidanter samt cellekommunikerende og plejende ingredienser, der hjælper huden med at fungere bedre og se sundere ud. Du kan (og skal) bruge dem rundt om øjenområdet. Anvendes som den sidste trin i din hudplejerutine om aftenen for at få en glattere hud, der ser yngre ud.

Køb natcremer

rutinefinder

Hvordan finder jeg ud af hvilke produkter, der er de rette for mig?

Din hudtype afgør hvilke teksturer/produkter, der egner sig bedst til dig. For at finde ud af din hudtype kan du holde øje med, hvordan den reagerer, efter du har vasket og renset den uden efterfølgende at komme et produkt på. Hvis din hud føles tør og ubehagelig, så har du tør hud. Hvis din hud omgående glinser, så er det sandsynligt, at du har fedtet hud. Hvis du oplever olieret hud på nogle områder, og føler huden er stram andre steder, så har du blandet hud. Hvis din hud føles fin og ikke glinser, så har du normal hud. Se mere.
Som tommelfingerregel har: normal til tør hud brug for cremede og lotionagtige teksturer, der nærer og fugter huden, mens fedtet hud har brug for lettere teksturer, fx flydende, for at forebygge tilstoppede porer. Til blandet hud kan du have brug for lette teksturer til de olierede områder og en lotion tekstur til de mere tørre steder på din hud.
Find den perfekte rutine til din hudtype og hudproblemer i løbet af et par få klik med vores nye rutinefinder.

Find din rutine

Hvordan kan jeg gøre min rutine mere personlig?

Det kan være, at din hud kræver et ekstra lille boost, for at behandle vanskelige hudproblemer.

uren hud

Uren hud

Bekæmp uren hud med dokumenterede ingredienser, der samarbejder om at komme helt til bunds i problemet uden at irritere huden. En regelmæssig rutine, baseret på brug af et renseprodukt, eksfoliering og en dagcreme med solbeskyttelse, hjælper dig på rette vej til at opnå en klarere hud. Vores 2% BHA Eksfoliant er et must, hvis du lider af hud med tendens til akne. Den fjerner blidt døde hudceller og renser tilstoppede porer (som forårsager uren hud). Brug for noget ekstra? Vores Clear Skin Clearing Behandling indeholder 10% azelainsyre og arbejder på at forebygge pletter, mindske mærker fra uren hud samt at berolige rødme.

Køb produkter til uren hud

rynker

Rynker

Det er uundgåeligt af få fine linjer og rynker med alderen. Vi anvender aldersbekæmpende ingredienser, der er bakket op af forskning, og som leverer synlige resultater. Retinol (A-vitamin) har enestående anti-aging egenskaber. Vores Clinical 1% Retinol Behandling blander ren retinol med kraftige antioxidanter for omgående at forbedre fugttilførslen og mindske fremtoning af fine linjer og rynker.

Køb produkter mod rynker

pigmentpletter

Pigmentpletter

I modsætning til den almindelige opfattelse er pigmentpletter forårsaget af ubeskyttet soleksponering og er ikke aldersbetonet. Den mest effektive måde at forebygge pigmentpletter på er, at du dagligt bruger en dagcreme med mindst solfaktor 30 som den sidste del af din rutine. Vores C15 Super Booster indeholder 15% C-vitamin og ferulsyre til at lysne ujævn teint samt forbedre fremtoningen af rynker og fine linjer.

Køb produkter mod pigmentpletter

tør hud

Tør hud

Er det vigtigt, at din basale rutine består af en dagcreme med solbeskyttelse samt blide produkter, der fokuserer på at nære og reparere din hud. For ekstra næring kan du prøve Omega+ Complex Serum. Det er rigt på omega fedtsyrer, kraftige antioxidanter og plejende ceramider, der arbejder på omgående at genopfylde og styrke hudens naturlige barriere.

Køb produkter til tør hud

rutinefinder avanceret

Hvor passer de ”ekstra” produkter ind i min basale rutine?

Når du tilføjer produkter til din rutine, så følg disse retningslinjer:
1. Trin: Renseprodukt
2. Trin: Skintonic
3. Trin: Eksfoliering
4. Trin: Booster, behandling og/eller serum
5. Trin: Fugtighedscreme
Når du bruger en booster, behandling og/eller serum i din hudplejerutine, så fungerer det oftest bedst at påføre dem efter tekstur, hvor du begynder med den mest flydende og slutter med den tykkeste.

Hvordan ved jeg, om jeg bruger den rigtige rutine?

Du vil opleve en mærkbar forskel, når du anvender de rette produkter til din hud. Din hud bliver glattere, mere strålende og sundere. Det kan tage et stykke tid, inden du kan se resultaterne for mere vanskelige hudproblemer (de opstod jo heller ikke på én nat!). Når du prøver nye produkter, og især en ny rutine, så skal du give det mindst to uger for at se, om din hud bliver bedre. Brug vores rutinefinder til at finde ud af, hvad din hud har brug for.

Skal min rutine tilpasses efter årstiderne?

Hvis du har fundet den rette rutine til din hud, så skal den ikke tilpasses de forskellige årstider. De basale behov for din hud er de samme, hvad end det er sommer eller vinter, eller regnvejr eller solskin. Hold dog i mente, at dette ikke gælder for alle, da hudtyper er forskellige. Det, der kan ændre sig, er behovet for at tilføje ekstra produkter, såsom et ekstra lag solbeskyttelse til fedtet og blandet hud eller hud med akne, eller når varmen og klimaanlægget går hårdt ud over din allerede tørre hud.

Rutinefinder

Prøv vores Rutinefinder til hurtigt og nemt at finde den perfekte rutine til dig. Den vælger de rette produkter til din hudtype og problemer.

Gå til rutinefinder

Relaterede artikler

Basal hudplejerutine til ansigtet
Den rette skintonic: vigtig for enhver hudtype
SUdvalgt hudpleje til sommeren

Ønsker du at lære mere om rutiner, og hvorfor de er så vigtige?

Så tilmeld dig vores 4-dages e-kursus i rutiner, og lær, hvordan du får en smuk, sund hud på blot et par minutter om dagen.

Email adresse*:


*Bemærk, hvis du tilmelder dig vores e-kursus i rutiner, så tilmelder du dig også automatisk Paula’s Choice nyhedsbrev. Nye abonnenter får 40 kr i rabat på deres næste ordre på over 200 kr.

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.