Hvor lang tid skal man vente mellem påføringen af to produkter?

Vi bliver ofte stillet følgende spørgsmål: ”Hvor længe skal jeg vente mellem påføringen af de forskellige produkter i min hudplejerutine?” Svaret er helt enkelt: Du behøver ikke at vente! Det handler mere om, hvordan produkterne føles samt dine præferencer, end om hvordan produkterne absorberes eller sætter sig.

Kan huden godt klare så mange produkter på en gang?

Grunden til, at du ikke behøver at vente mellem to produkter, er, at huden nemt kan klare forskellige effektive ingredienser på en gang. Et produkt vil aldrig bremse et andet eller have en negativ indflydelse på dets formål. Da enhver ingrediens bidrager med sin unikke indsats, så ville det være en skam ikke at give din hud alt det, den har brug for, for at se yngre, glattere og mere fugtet ud.

Der er nogen, der foretrækker at vente mellem påføringerne. Andre foretrækker at komme de forskellige produkter på det ene efter det andet. De fleste produkter kan ovenikøbet blandes i håndfladen og påføres på én gang. Alle metoder er lige gode. Det allervigtigste er, at du ikke behøver at vente, hvilket sparer tid hvis nødvendigt!

Hvad med eksfolieringer med AHA og BHA?

Det er også værd at bemærke, at påføring af hudplejeprodukter med forskellig PH-værdi ikke reducerer deres effektivitet. Du kan påføre en fugtighedscreme eller et serum lige efter en eksfoliering med AHA eller BHA, som – hvis de er velformuleret – har den lave PH-værdi, der er nødvendig, for at eksfoliere huden effektivt.

Et par undtagelser i forhold til lag på lag-reglen

  • Hvis du oplever, at de produkter du bruger, ruller eller klumper sammen, når du påfører dem lige efter hinanden, så kan det være en god ide, lige at lade første produkt tørre, inden du fortsætter med resten af din rutine.
  • Det sidste trin i din hudplejerutine er altid et produkt med solfaktor. Det er en god ide at vente med at komme makeup på, indtil produktet med solbeskyttelse er trukket ind. Der er ekstra bonus, hvis du bruger en dagcreme, foundation og solcreme (alle med mindst solfaktor 30) lag på lag. Det giver ekstra beskyttelse mod de skadelige UV-stråler.
  • Hvis du bruger et produkt med benzoylperoxid, så er det bedst at vente, indtil det er fuldstændig trukket ind i huden, før du påfører et serum og/eller en fugtighedscreme. Benzoylperoxid arbejder bedst, hvis det får muligheden for først at trække helt ind i huden. Det tager blot nogle få sekunder.

Det faktum, at du ikke behøver at vente mellem påføringen af forskellige produkter i din rutine, er tidsbesvarende. Derudover giver det dig mulighed for at eksperimentere med vores boostere og serummer i din rutine. Det kræver kun lidt tid og arbejde, men kan gøre en kæmpe forskel for din hud.

Ønsker du at vide mere om, hvordan hvert enkelt produkt fungerer, og hvordan de kan kombineres? Så læs vores artikel om hvordan du kan personliggør din hudplejerutine.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
-15%
Normal hud, Tør hud

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.