Uren hud: sådan bekæmper man uren hud

Alle lider af bumser på et eller andet tidspunkt i deres liv. Bumser påvirker ikke kun dit udseende, de kan også få dig til at miste din selvtillid. Heldigvis er det muligt at gøre en masse for at forhindre dem ved hjælp af den rette hudpleje.

NÆSTEN ALLE FÅR BUMSER

Teenagere er ikke de eneste, der kæmper med uren hud. Bumser kan opstå i alle aldre, og akne hos voksne er et stigende problem. Hvis du lider af hud med tendens til pletter, så er det vigtigt at bruge milde hudplejeprodukter, der er formuleret til din hudtype. Der findes forskellige slags bumser, og det gør det nemmere at pleje effektivt, hvis man ved hvilken slags man:

 • Papler: Er subkutane og har et pink eller rødt skær. De kan være smertefulde, og de har ikke et hvidt hoved.
 • Pustler: er små, overfladiske bumser fyldt med pus (en blanding af døde hudceller og bakterier).
 • Nodulær akne: er betændelse dybt under huden. Knopperne er hverken små eller røde, men store og smertefulde. Hvis du lider at nodulær akne (knudeagtig), så kan en hudlæge tilbyde professionelle behandlinger, såsom specielle peelinger.

Der er to ingredienser, der gavner hud med tendens til pletter samt forebygger uren hud: benzoylperoxid og salicylsyre (BHA). Disse ingredienser hjælper med at reducere symptomer, såsom pletter, rødme og tilstoppede porer.

BEHANDLING OG FORBYGGELSE AF PLETTER.

Nogle hudplejeprodukter kan være årsag til endnu mere uren hud til trods for det, der loves på emballagen. Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvad du føder din hud med indefra – altså at spise sundt. Her er 10 tips til at forebygge pletter.

 • Undgå tykke cremer og lotions, hvis du lider af fedtet hud. Ingredienserne i disse produkter kan tilstoppe porerne, og dermed skabe den perfekte grobund for bumser.
 • Hudplejeprodukterne skal føles lette på din hud. Kig efter produkter i gelform eller lette flydende lotions.
 • Vær forsigtig med oliebaserede produkter. Hvis du tilføjer mere olie til fedtet hud, så kan du ende med at få flere bumser.
 • Brug ikke produkter med hudirriterende ingredienser, såsom alkohol, mentol, peppermint, eukalyptus og citrusekstrakt. Naturlige eller syntetiske dufte kan også irritere huden og gøre den tør, rød eller skallende.
 • Stop med at bruge ridsende scrubs og hårde rensebørster, da de kun vil skade huden og reducere dens evne til at beskytte sig selv.
 • Hjemmemidler, såsom tandpasta, er heller ikke en god behandling mod bumser! Det vil kun irritere og skabe rødme.
 • Rens dit ansigt for makeup hver aften for at forhindre tilstoppede porer, hvilket også betyder, at dine hudplejeprodukter fungerer bedre.
 • Prøv at undgå mælkeprodukter og madvarer med gluten i et kort stykke tid for at se, om det gør en forskel for din hud. Disse madvarer kan være forbundet med akne.
 • Indtag sukker og forarbejdede fødevarer i moderate mængder, og fyld i stedet op med masser af frisk frugt og grøntsager.
 • Nogle produkter med solfaktor kan faktisk gøre pletter værre. Men det er vigtig at bruge et velformuleret bredt spektret solfilter i din daglige hudplejerutine, for at forhindre solskaber og for tidlig aldring. Kig efter lette, ikke-fedtende teksturer, såsom Clear Ultra-Light Daily Hydrating Fluid Solfaktor 30.

Related products

-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Alle hudtyper

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.