Tips til at mindske store porer.

To af de mest vedholdende og svære hudproblemer er hudorme og store porer. De fleste hudplejeprodukter eller behandlinger giver en midlertidig forbedring, men de gør blot dine hudproblemer værre på lang sigt. Her kan du læse nogle tips om, hvordan du behandler hudorme og store porer effektivt og med vedvarende resultater.

Hvad skyldes store porer?

Når dine talgkirtler producerer for meget sebum, som blander sig med de døde hudceller i dine porer, så tilstopper dine porer. Sebum kan ikke slippe ud af porerne, hvilket betyder, at de udvider sig og bliver synligt større og dermed mere tydelige. Dette kan også medføre hudorme.

Hvad du skal gøre og ikke gøre

 • Du skal stoppe med at bruge hudplejeprodukter, der tilstopper dine porer og får din hud til at producere for meget sebum, såsom fedtede cremer med en meget cremet struktur (på en fedtet hud) eller makeup, der indeholder dehydrerende eller hud-irriterende ingredienser, såsom alkohol og dufte.
 • Anvend kun milde, vandopløselige renseprodukter til ansigtet og aldrig fast sæbe. De ingredienser, man kommer i sæbe for at gøre den fast, kan tilstoppe porerne og bringe ubalance i hudens beskyttende barriere.
 • Brug en eksfoliering med salicylsyre (BHA) i gel eller flydende form uden hud-irriterende ingredienser. Det vil hjælpe dig med at fjerne overskydende hudceller fra hudens overflade samt inde i porerne. Dermed vil sebum ikke længere ophobes, og porerne får deres normale størrelse igen.
 • Absorber det overskydende sebum. Ansigtsmasker i ler kan absorbere sebum og have en positiv effekt. Du kan også prøve et olieabsorberende produkt under din makeup, såsom Paula’s Choice Shine Stopper Instant Matte Finish med Microsponge Teknologi. Dette vil absorbere al overskydende sebum i løbet af dagen.
 • Forbedring af din cellers foryngelse vil også så få dine porer til at fungere bedre. Produkter – hvoraf nogle er receptpligtige – med cellekommunikerende retinoider eller retinol (=A-vitamin) fungerer godt. De findes til alle hudtyper, og kan bruges separat eller sammen med en BHA-eksfoliering.
 • Anvend produkter, der er rige på antioxidanter, for eksempel vores serummer, til at hjælpe din hud med at beskytte sig mod skadelige, udefra kommende påvirkninger. Til en olieret hud er det bedst at vælge et produkt i gel eller flydende form.
 • Kig efter produkter, der indeholder niacinamid. Niacinamid (også kendt som B3-vitamin) skiller sig ud, takket være dets alsidighed og evne til at afhjælpe de fleste hudproblemer. Det kan hjælpe med synligt at minimere store porer, opstramme slappe porer, forbedre ujævn teint, blødgøre fine linjer og rynker, reducere kedelig hud samt styrke en svækket overflade.
 • Beskyt din hud mod sollys hver dag! UV-stråler fra sollys skader din hudceller, så de ikke fungerer så godt, som de burde. Dette forvrænger porerne, så det bliver sværere for dem at komme af med sebum, hvilket resulterer i store porer.

Prøv med disse tips

Hvis de specifikke anbefalinger og produkter ovenfor ikke gav det ønskede resultat, så prøv med disse mere generelle tips:

 • Fjern hudorme med en comedone extractor. Når den presses forsigtig ned, begrænses skaden på din hud og porer. Hvis du ikke fjerner hudormene, stiger presset og hævelsen, så dine porer bliver store og/eller, der fremkommer bumser – hvilket kan blive en permanent tilstand.
 • Gå til en professionel skønhedsekspert. De ved, hvordan man fjerner hudorme uden at beskadige din hud.
 • Overvejer en professionel kosmetisk behandling: En maske med en høj koncentration af AHA eller BHA, microdermabrasion eller laserbehandling, som synligt kan forbedre hudorme og små knopper (milia) på alle hudtyper. Bemærk: Disse behandlinger fungerer kun på hudens overflade og forbedrer ikke porernes tilstand. En god daglig hudplejerutine er stadig vigtigt.
 • Vælg din makeup med omhu, og rens din hud grundigt, før du går i seng. Tyk, tung makeup, som anvendes til at skjule røde pletter og ujævn teint, tilstopper porerne.

Related products

-15%
Alle hudtyper
Alle hudtyper
-15%
Blandet hud
-15%
Blandet hud, Fedtet hud
Fedtet hud

Kundservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.