Sådan kommer du af med tør skallende hud på en nat

Alle, der har oplevet ubehaget med tør hud på kroppen eller i ansigtet, som skaller, ønsker at løse dette problem hurtigst muligt. Nedenfor finder du en liste over tør huds dos og don’ts, der alle er understøttet af offentliggjort forskning. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kommer af med tørre pletter i dit ansigt samt på kroppen og læberne.

Hvad man skal gøre ved tør skallende hud

Man skal være klar over, at tør hud er en hudtype og ikke en midlertidig eller sæsonbetonet tilstand. Derfor skal du bruge produkter, der er designet til at afhjælpe tør og skallende hud hele året rundt. Hvis du undrer dig over, hvordan du kommer af med tør hud i ansigtet på en nat, så er det vigtigt at huske, at der ikke altid er en hurtigt løsning. Den bedste måde at få en glattere og mere fugtet hud på er konsekvent at bruge velformulerede hudplejeprodukter, designet til din hudtype.

Vide hvilke hudplejeingredienser, der bedst hjælper med at booste og/eller tilbageholde fugt:

 • Hyaluronsyre findes naturligt i din hud, og den er også en hudplejeingrediens. Det er bevist, at den kan indeholde op til 1000 gange sin egen vægt i vand. Den er ideel til at fugte ekstrem tør hud (og kan også hjælpe dehydreret hud).
 • Ceramider er lipider (aka fedtstoffer), der naturligt udgør over 50% af hudens overflade. En af deres hovedfunktioner er at forhindre fugttab. Så ligesom hyaluronsyren er de enestående som ingredienser i hudpleje, når det handler om at slippe af med skallende, tør hud. Ceramider kan bogstaveligt talt glatte, genopfriske og sikre celler på hudens overflade, der ellers ser udtørrede ud.
 • AHA'er, som glykolsyre og mælkesyre, eksfolierer ikke kun for at fjerne de øverste lag af død, tør hud, de øger også hudens evne til at holde på vital fugtning, hvilket afhjælper fremtidige tegn på tørhed. Eksfoliering fjerner døde hudceller og kan være den hurtigste måde at glatte huden på. Det gør det til en god løsning, hvis du spekulerer på, hvordan du hurtigst muligt kan slippe af med skallende hud i ansigtet.
 • Nærende, duftfri planteolier som jojoba, saflor og solsikke (blandt en lang liste med mange andre) kan gøre underværker, når det gælder om at fugte skallende hud i dit ansigt, der ikke heler. Men sørg for, at du kender forskel på beroligende planteolier og duftende æteriske olier, som er barske, irriterende og udtørrende. Hvis du er i tvivl, så lad vores online ordbog om ingredienser guide dig.
 • Omega fedtsyrer er også vægtløse fugtighedsgivere til tør, skallende hud takket være deres evne til at berolige og dulme følsomhed samt styrke hudens overflade.

Sådan beroliges tør skallende hud

Det er vigtig at være opmærksom på ingredienslisten, for at slippe af med tør hud. Dine produkter skal skiftet ud til dem, der er bedre egnet til tør og skallende hud, hvis det er nødvendigt, og der er måske også nogle indgroede vaner, som skal ændres. Men din nye bløde, fyldigere og glattere hud vil være alle anstrengelser værd:

 • Brug ikke duftende produkter på din hud (ja, det inkluderer også læbe- og kropsprodukter). Duft er den største grund til sensibiliseret hud.
 • Brug ikke produkter, der indeholder sensibiliserende ingredienser,såsom denatureret alkohol, æteriske olier, mynte, mentol og eukalyptus.
 • Brug ikke produkter, der indeholder ler og stivelse. Disse absorberende stoffer skader ikke din hud, men de kan udtørre den, hvis din hud ikke er fedtet.
 • Brug ikke slibende scrubs til at eksfoliere. Brug snarere et skånsomt leave-on produkt, der nemt fjerner døde hudceller. Dette gør det muligt for dine fugtgivende produkter at blive absorberet fuldstændigt og arbejde mere effektivt.
 • Brug ikke meget varmt vand. Vi er klar over, at et varmt bad eller brusebad føles skønt om vinteren, men hvis temperaturen sænkes en anelse, så hjælper det med at forhindre ubehagelig tørhed og flager. Påfør et lag af beroligende, blødgørende lotion efter brusebadet. Hvis din hud er meget tør eller endda skællet, så prøv en luksuriøst tyk body-butter fyldt med duftfri, plantebaserede olier og smør.
 • Brug ikke fast sæbe eller faste renseprodukter – heller ikke på din krop. Skift snarere til en fugtighedscreme eller olierens. De ingredienser, der giver sæben eller renseproduktet sin faste form, kan efterlade rester på huden, der forhindrer dine fugtighedscremer i at udføre deres arbejde.
Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

-15%
Normal hud, Tør hud
-15%
Normal hud, Tør hud
-15%
Tør hud
-15%
Tør hud

Lær mere om tør hud

Referencer til denne information:
Skin Research and Technology, august 2015, side 366–372 Clinical Cosmetic Investigative Dermatology, august 2015, side 413–421 Essential Oil Safety, Second Edition, Tisserand, R., Young, R., Elsevier Ltd., 2014, side 69–98 Journal of Clinical and Biochimica et Biophysica Acta, oktober 2014, side 2473–2483 Journal of the American Academy of Dermatology, juli 2014, side 177–184 Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, juni 2014, side 25–32 Archives of Dermatological Research, marts 2013, side 151–162 Aesthetic Dermatology, oktober 2012, side 20–23; og marts 2009, side 38–43

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.