Sådan skal du eksfoliere din hud (og hvorfor det er så vigtigt)

Eksfoliering med et leave-on produkt handler om at nedbryde det bånd, der fastholder tørre, kedelige celler på hudens overflade samt inde i porens membran. En leave-on eksfoliering giver hurtigt en glattere og yngre hud med en smuk glød.

Hvad er eksfoliering?

Velformulerede eksfolieringer med AHA eller BHA har så meget at tilbyde din hud. Disse eksfolierende produkter hjælper med at bekæmper tegn på aldring og uren hud samt meget mere.

AHA er en forkortelse for Alpha Hydroxy Acid. Glykolsyre og mælkesyre er to slags AHA. BHA er en forkortelse for Beta Hydroxy Acid, også kendt som salicylsyre. Produkter, der indeholder disse ingredienser, fås i forskellige koncentrationer for at imødekomme forskellige hudtyper og hudproblemers behov for eksfoliering.

Hvordan fungerer eksfoliering?

Din hud udskiller naturligt døde hudceller, en proces man ikke mærker, men som kan gå hen og blive defekt. Hudens naturlige eksfolieringsproces kan blive hindret på grund af solskader, tør eller fedtet hud samt genetiske eller forskellige hudproblemer. Konsekvenserne kan blive kedelig eller tør hud, hud med en ru tekstur, tilstoppede porer, uren hud, milia, hudorme og ujævn teint.

En leave-on og ikke-slibende eksfoliering hjælper med at genopbygge den naturlige proces. Hvis du blidt fjerner døde hudceller, kan du forhindre, at porerne tilstopper, kontrollere uren hud, få synligt mindre dybe rynker og ovenikøbet fugte tør hud. Din hud kommer praktisk talt til at se yngre ud på en nat. En eksfoliering kan:

 • minimere fremtoningen af rynker
 • gøre en kedelig/ujævn teint mere klar
 • udglatte en ru, ujævn hud
 • afhjælpe tilstoppede porer
 • øge fugttilførslen (ja, selv øge fugttilførslen!)

Hvad skal jeg bruge: Glykolsyre eller salicylsyre?

Både AHA’er (fx glykolsyre) og BHA (salicylsyre) hjælper med at reducere rynker. De stimulerer kollagenproduktionen og styrker huden. Produkternes specifikke egenskaber vil definere det bedste valg for dig.

Velformulerede eksfolieringer med AHA eller BHA har så meget at tilbyde din hud.

Fra venstre mod højre:

 

AHA (glykolsyre/mælkesyre) BHA (salicylsyre)

Anbefales til:
+ Tør hud
+ Solskadet hud

Anbefales til:
+ Fedtet hud
+ Sensitiv hud
+ Uren hud og hudorme
+ Hud med tendens til rødme

+ Fjerner døde hudceller på hudens overflade
+ Anti-aging egenskaber
+ Fugter og gør huden mere klar

+ Fjerner døde hudceller på overfladen og inde i porerne
+ Bekæmper uren hud, store porer og hudorme
+ Anti-inflammatoriske egenskaber

– Er mindre egnet til ekstra sensitiv hud, som har tendens til urenheder og hudorme

 
 • AHA’er anbefales til tør hud eller hud, der er blevet beskadiget af solen, da de eksfolierer hudens overflade og forbedrer hudens fugtniveau. De kan også forbedrer mindre uren hud og tilstoppede porer, men til moderate til vanskelige bumser er BHA langt bedre.
 • BHA anbefales til fedtet hud og til hud, der lider af bumser, hudorme eller milia. Dette skyldes, at BHA kan trænge ind i tilstoppede porer og forebygge, at der opstår bumser og akne.
 • BHA har en anti-inflammatorisk og anti-bakteriel effekt. Hvilket er to gode grunde mere til at bruge en BHA-eksfoliering, hvis du har bumser, akne eller rød, sensitiv hud.
 • BHA anbefales til personer, der lider af hud med tendens til rødme. Ikke alle, der lider af hud med tendens til rødme, kan tåle eksfolierende produkter, men det er forsøget værd at prøve en BHA-eksfoliering og se, om din hud reagerer positivt på det.

Vores Skin Perfecting 8% AHA Lotion er en enestående løsning, der vil give dig en fugtet, smidig og ultra glat hud med en sund glød. Den har også anti-aging egenskaber, der udglatter rynker og fine linjer. Vi har også andre løsninger, du kan tjekke i vores Resist Collection til normal og tør hud!

Vores Skin Perfecting 2% BHA Flydende Eksfoliant er all-around favorit til at afhjælpe mange problemer, mens vores Clear Regular Strength Eksfoliant Løsning med 2% Salicylsyre er fantastisk at lægge ud med, hvis du har akne. Personer med hud med tendens til rødme eller ekstra sensitiv hud kan prøve vores Calm 1% BHA Eksfoliant.

Sådan eksfolierer man med AHA eller BHA (og får mest muligt ud af det)

 • Påfør din AHA eller BHA eksfoliering efter brug af renseprodukt og skintonic i din rutine. Hvis den er flydende, påføres den med en vatrondel, hvis den er en lotion eller gel, påføres den med fingrene.
 • Du kan bruge den rundt om øjenområdet, men ikke på øjenlågene eller direkte under øjet (langs den nedre vippelinje).
 • Du behøver ikke at vente på din BHA- eller AHA-peeling er blevet absorberet eller tør, du kan påføre ethvert andet produkt i din rutine, natcreme, serum, øjencreme eller solcreme, med det samme.
 • Eksperimenter med forskellige styrker af glykolsyre eller salicylsyre for at finde ud af, hvilken koncentration, der giver dig de bedste resultater.
 • Hvor ofte du bør eksfoliere afhænger af din hudtype og hudproblemer. Nogle personer klarer sig fint med en AHA- eller BHA-peeling to gange om dagen, mens en gang om dagen eller hver anden dag er den perfekte løsning for andre. Prøv dig frem for at se, hvad der fungerer bedst for din hud!
 • Det giver også gode resultater at eksoliere med en AHA eller BHA fra halsen og ned. Særligt vores 2% BHA Body Spot Eksfoliant udglatter fremtoningen af ru, røde og hårde knopper på arme og ben, og den egner sig endvidere til personer med hud med tendens til keratosis pilaris.

Hvorfor ikke bruge en scrub eller en rensebørste?

De fleste scrubs har en ru, grov og ujævn tekstur, som kan være for hård og slibende og forårsage mikro-tårer i huden. Mange rensebørster er også et problem, da de har stive børster og dermed har den samme negative effekt på hudens sarte overflade.

Blide scrubs, bløde rensebørster eller en blød vaskeklud er undtagelser, da de ikke skader huden. Men de anvendes bedst som et ekstra trin i renseprocessen, og kan ikke erstatte det en velformuleret eksfoliering med glykolsyre eller salicylsyre kan udføre.

Scrubs virker kun på hudens øverste lag og kan ikke nå ned til de mange lag af opbyggede døde hudceller eller ind i selve poren, som er nødvendigt for reel ændring af huden til det bedre.

Stadig i tvivl om, hvordan du finder den bedste eksfoliering

Regelmæssig eksfoliering giver dig en sund og strålende hud.

Hvis du stadig er lidt i tvivl om hvilken AHA eller BHA eksfoliering, du skal vælge, så kontakt vores kundeservice, hvor eksperterne sidder klar med personlige hudplejeråd for at hjælpe dig med at finde den perfekte løsning til din hud.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

LIMITED EDITION
Kombineret hud, Fedtet hud
Normal hud, Tør hud
Kombineret hud, Fedtet hud
-20%
Alle hudtyper

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.