Syv ting du bør vide om akne

1. Akne forårsages af en kombination af for meget sebum og bakterier.

Pletter er et resultat af en overproduktion af sebum fra talgkirtlen, som er forårsaget af hormoner. Bakterien, propionibacterium acnes, trives i sebum, så når der er et overskud af det, betyder det, at bakterier kan formere sig dybt i porerne. Dette medfører en ophobningen af døde hudceller på hudens overflade samt inde i porerne, hvilket forhindrer sebum i at blive naturligt udskilt fra huden. Når dette kombineres med irritation fra hudplejeprodukter eller sollys, så har du betingelserne for akne. Ønsker du at vide mere om, hvad akne er, og hvordan det udvikler sig?

2. Du har brug for to ingredienser til at bekæmpe akne.

Nogle personer har lejlighedsvise hormonelle udbrud, andre har en kontinuerlig, tilbagevendende opblussen i det samme område. Heldigvis er der to ingredienser, der videnskabeligt har vist sig at være effektive til behandling af hud med tendens til akne: salicylsyre (BHA) og benzoylperoxid. De hjælper med at reducerer pletter, rødme og tilstoppede porer. Læs videre for flere tips til, hvordan man plejer hud med tendens til akne.

3. Sådan mindskes store porer

Når overskuddet af sebum blander sig med de døde hudceller i dine porer, så kan dine porer stoppe til. Sebum kan ikke slippe ud af porerne, hvilket betyder, at dine porer udvider sig og bliver mere synlige. Dette kan også medføre hudorme. Hvad skal jeg gøre? Du skal først og fremmest undgå rige, fedtede cremer og fast sæbe, som kan tilstoppe porerne og skabe ubalance i hudens beskyttende barriere. Derudover skal du bruge en eksfoliering med salicylsyre (BHA) for at fjerne de døde celler på hudens overflade og inde i porerne. Du kan også absorbere sebum med en lermaske. Læs mere om tips til at mindske store porer her.

4. Tilpasset hudpleje er et must

Hvad end du har hud med tendens til akne eller ej, så skal du altid bruge produkter, der egner sig til din hudtype. Hvis du fx har fedtet hud, skal du undgå cremer med en tyk tekstur og i stedet vælge geler eller lette lotions. Hvis du ikke allerede bruger det, skal du bruge en blid leave-on eksfoliering, som er et must i enhver hudplejerutine. Fjern døde hudceller, og afhjælp tilstoppede porer ved hjælp af salicylsyre. Flere tips til en glattere, jævn hud.

5. Du kan ikke skrubbe sorte hudorme væk

Scrubs er ineffektive, da de kun kan nå (bearbejde) hudens overflade, og sorte hudorme udvikles meget dybere inde i poren. Scrubs kan også irritere huden, hvilket kan resultere i en højere sebumproduktion og flere tilstoppede porer. Lær, hvordan du effektiv fjerner sorte hudorme i denne artikel: Seks måder at komme af med sorte hudorme på.

6. Akne hos teenagere kan afhjælpes

... med den rette hudpleje Desværre indeholder de fleste produkter til teenagere unødvendige irriterende ingredienser, der fører til fedtet hud og mere uren hud. Vi anbefaler fire enkle trin til at afhjælpe teenager-akne: 1. Brug et mildt renseprodukt. 2. Eksfolier med et BHA-produkt. 2. Beskyt huden mod solskader og yderligere irritation ved at bruge solbeskyttelse med mindst faktor 30 hver dag. 4. Brug produkter, der indeholder benzyolperoxid. Det er en af de mest effektive behandlinger mod bumser, og kan købes på apoteket eller hos en kemiker. Læs mere her, for yderligere detaljer.

7. Dybe, takkede ar kan ikke behandles med et hudplejeprodukt.

Udbrud af akne kan nogle gange efterlade ar (fordybninger og huller). Desværre findes der ingen hudplejeprodukter, der kan fjerne sådanne ar. Du kan dog bruge hudrelaterede fillers til at genopfylde huden, så de bliver mindre synlige. For at opnå det bedste resultat, kan disse fillers kombineres med AHA- eller BHA-peelinger eller en serie af fraktionsbehandlinger med laser. Det vigtigste er, at du aldrig prikker i dine bumser, for at undgå risikoen for permanente ar. Spørg en dermatolog til råds. Læs mere

Related products

-15%
Alle hudtyper
-15%
Normal hud, Kombineret hud
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Alle hudtyper

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.