Sådan hjælper vitamin C din hud

Vitamin c

Nogle hudplejeingredienser er så enestående for huden, at de fortjener særlig opmærksomhed. Vitamin C er en af dem. På denne side vil vi fortælle dig om de resultater, du kan forvente af vitamin C, om den ene form er bedre end den anden, og hvordan du kan inkludere denne powerfulde antioxidant i din hudplejerutine.

Vitamin C: bekæmper aldrende hud og bidrager til en balanceret, sund hud

Vitamin C giver en powerfuld beskyttelse mod forurening og miljøskader – tilmed mod solskader. Velformulerede produkter med vitamin C sikrer, at din hud ser yngre ud i længere tid.

Fordele ved vitamin C:

  • Det gør solskader og pigmentpletter mindre synlige og gør en trist, plettet hud mere klar.
  • Det er en kraftig antioxidant, der beskytter huden mod irritation, betændelse og miljøforurening.
  • Det reducerer røde pletter efter irritation ved at forbedre hudens naturlige helingsproces.
  • Det øger effektiviteten af solcreme og giver huden bedre beskyttelse mod UV-stråler.

Ascorbinsyre: Kongen af ​vitamin C

Blandt alle former for vitamin C er ascorbinsyre – også kendt som L-ascorbinsyre – den mest undersøgte med hensyn til dens gavnlige virkninger på huden. Det er derfor, du oftest vil støde på netop den i velformulerede hudplejeprodukter. For eksempel indeholder vores C5 Super Boost Natcreme og C5 Super Boost Øjencreme begge meget stabile blandinger af 5% vitamin C. I både Super Boost Natcreme og Øjencreme omdanner huden 3-O ethyl ascorbinsyre og ascorbyl glucosid til L-ascorbinsyre, som derefter hjælper med at bekæmpe frie radikaler og eksterne stressfaktorer, hvilket mindsker deres aldrende effekt.

Ascorbinsyre i høje koncentrationer (15% eller højere) er perfekt til behandling af de mest vedholdende hudproblemer. Vi har to koncentrationer af vitamin C, vores C15 Booster med 15% stabiliseret ascorbinsyre til generel brug og C25 Super Booster med 25% stabiliseret ascorbinsyre.

Andre former for vitamin C til din hud

Foruden ascorbinsyre er natriumascorbinfosfat, ascorbinepalmitat, retinylascorbat, tetrahexyldecylascorbat og magnesiumascorbinfosfat de mest stabile og effektive former til huden. Disse afledte former af vitamin C virker bedre, hvis de blandes med andre gode antioxidanter og cellekommunikerende produkter. Overvej ingredienser som grøn te, retinol og/eller niacinamid. Paula’s Choice har forskellige muligheder, du kan vælge imellem:

Hurtig effekt

Formularer med vitamin C i lavere koncentrationer er også effektive. Forskning har vist, at selv i koncentrationer på 0,6% har det antioxidant- og anti-aging-egenskaber. Produkter med en lav dosis vitamin C kan også reparere og pleje huden, især hvis de også indeholder effektive hududglattende ingredienser.

Bemærk: antioxidanter mister deres effektivitet, hvis de udsættes for ilt og lys, og det samme gælder for vitamin C. Brug derfor produkter pakket i ugennemsigtige tuber eller flasker (gerne med pumpe), så ingredienserne forbliver stabile.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Relaterede produkter

-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.