Sådan hjælper niacinamid huden

niacinamide product in hand

Niacinamid er en hudplejeingrediens, der fortjener din opmærksomhed, og som din hud vil elske. Blandt en håndfuld andre fantastiske hudplejeingredienser, såsom retinol og C-vitamin, skiller niacinamid sig ud takket være dets alsidighed til stort set alle hudplejeproblemer og hudtyper.

Som mange af jer ved angående Paula's Choice, men til dem der ikke gør, så træffer vi altid vores beslutninger angående en ingrediens baseret på udgivede forskningsresultater, der har vist sig at være sande. Forskningen i niacinamid til huden viser enstemmigt, hvor specielt det er. Ny forskning fortsætter med at vise, at det er en af de mest spændende hudplejeingredienser, der findes.

Hvad er niacinamid?

Niacinamid er også kendt som vitamin B3 og nicotinamid. Det er et vandopløseligt vitamin, der arbejder med de naturlige stoffer i din hud for at hjælpe med synligt at minimere store porer, opstramme slappe porer, forbedre ujævn teint, blødgøre fine linjer og rynker, mindske kedelig hud samt styrke en svækket overflade.

Niacinamid hjælper også med at reducere påvirkningen fra miljøskader, takket være dets evne til at forbedre hudens barriere (hudens første forsvar), og den spiller også en vigtig rolle i at pleje tegn fra tidligere skader. Hvis denne slags daglige angreb går ubeskyttet hen, så bliver huden ældre, kedelig og har mindre glød.

niacinamide drops

Derfor burde du bruge niacinamid

Til dem der spørger sig selv, hvad niacinamid gør godt for? Du har nok forstået, at vi er stærkt imponeret over alt det, niacinamid kan gøre for huden, når den påføres via hudplejeprodukter, såsom skintonic, serummer og leave-on behandlinger med høje koncentrationer. Niacinamid kan bruges sammen med alle andre produkter i din hudplejerutine inklusive dem, der indeholder retinol, peptider, hyaluronsyre, AHA, BHA, C-vitamin og alle former for antioxidanter.

Du kan bruge flere produkter med niacinamid i din rutine, og det vil stadig ikke være sensibiliserende, da dette geniale B-vitamin tolereres fint af alle hudtyper. Det egner sig selv til personer med sensitiv hud eller hud med tendens til rødme.

Andre nyttige fordele ved niacinamid eller vitamin B3 til huden er, at det hjælper med at forny og gendanne hudens overflade i forhold til fugttab og dehydrering, ved at hjælpe huden med at forbedre sin naturlige produktion af hudforstærkende ceramider. Med tiden indeholder huden færre ceramider, hvilket efterlader huden sårbar over for alle mulige problemer, fra vedvarende pletter af tør, skallende hud til at huden i stigende grad bliver ekstra sensitiv.

Hvis du kæmper med tør hud, er det påvist, at topisk anvendelse af niacinamid øger fugtighedscremens evne til at fugte, så hudens overflade bedre kan modstå det fugttab, der fører til tilbagevendende tør, stram og skallende hud. Niacinamid fungerer glimrende med almindelige fugtgivende ingredienser, såsom glycerin, duftfri planteolier, kolesterol, PCA-natrium og natriumhyaluronat.

Hvordan hjælper niacinamid porerne? Fantastisk spørgsmål, selvom svaret her ikke er helt sikkert. Kort fortalt, så er forskningen ikke nået til en fuld forståelse af, hvordan dette B-vitamin formår at mindske porerne, men det gør det! Det ser ud til, at niacinamid har en normaliserende evne på porens membran, og denne indflydelse spiller en rolle i at forhindre, at snavs hober sig op, hvilket fører til tilstoppede porer og ru, ujævn hud. Når tilstopningen dannes og forværres, udvider porerne sig for at kompensere, og resultatet er, at du ser/får store porer. Brug af niacinamid hjælper med at få porerne tilbage i deres normale tilstand og størrelse. Solskader kan også medvirker til, at porerne bliver strakt ud, hvilket af nogen beskrives som ”appelsinhud”. Højere koncentrationer af niacinamid hjælper synligt med at opstramme porerne ved at afstive hudens understøttende elementer.

Spørger du dig selv, hvad godt niacinamid gør for uren hud? Så er det en fornøjelse at fortælle dig, at forskning viser, at en koncentration på 2% (eller mere) er højst effektiv til at mindske synligheden af røde pletter hurtigere (røde pletter efter bumser). Dette betyder, at produkter med niacinamid er et godt valg til hud med tendens til akne.

Hvordan hjælper niacinamid med misfarvninger og ujævn hudtone? Begge disse bekymringer stammer fra overskydende melanin (hudpigment), der vises på hudens overflade. Niacinamid i koncentrationer på 5% og størrer virker på flere måder, for at forhindre nye misfarvninger i at opstå. Samtidig hjælper det også med at bryde eksisterende misfarvning, så din hudtone ser mere jævn ud. Niacinamid og andre misfarvningsreducerende ingredienser fungerer godt sammen, såsom alle former for C-vitamin, lakrids, retinol og bakuchiol.

different niacinamide products

Hvordan bruges niacinamid?

Det er ligeså nemt at bruge niacinamid, som det er at finde gode hudplejeprodukter, der indeholder vitaminet sammen med andre godgørende ingredienser, såsom antioxidanter, genopbyggende agenter og andre genopfyldende ingredienser.

Det er vigtig at bruge mange ingredienser i hudplejeprodukter, for selvom niacinamids fordele er imponerende, så er det ikke den eneste ingrediens, huden har brug for, for at se ud og føles bedst mulig. Tænk på det som din diæt. Selvom kål er sundt, så ville du snart komme til at lide af dårlig ernæring, hvis kål var det eneste, du spiste, da din krop har brug for mere end en sund ingrediens til at vedligeholde sig selv. Det sammen gør sig gældende for huden, der er kroppen største (og mest udsatte) organ!

Brug leave-on niacinamid-produkter, for at opnå de bedste resultater. Påfør dem på ren hud to gange om dagen. Det kunne fx være en skintonic med niacinamid, lige efter du har renset huden, for at fugte og genopfylde huden. Vores 10% Niacinamide Booster kan bruges alene (meget lig en anden serum med B-vitamin til ansigtet) eller blandes med din foretrukne fugtighedscreme, alt efter din personlige præference. Prøv dig frem for at se, hvad der fungerer bedst for din hud!

Har du vedvarende hudproblemer, såsom synligt store porer, slappe porer eller ru og ujævn hudtekstur? Så prøv niacinamid med en unik koncentration på intet mindre end 20%. Clinical Niacinamid 20% Behandling reducerer synligt store og udvidede porer, udglatter ru (appelsinhud) hudtekstur samt minimerer ujævnheder som følge af ophobet sebum. Den giver en glattere og finere hudtekstur.

Produkter med niacinamid kan også bruges rundt om øjnene. Anvendelse af en øjencreme eller creme med niacinamid kan hjælpe med at forbedre udseendet af rande under øjnene, blødgøre fremtoningen af kragetæer samt sidst, men ikke mindst, gøre det muligt at hjælpe dette følsomme område med at bibeholde hudens fugt, som hjælper med at holde huden glat og fast.

Der er ingen grund til at vente med at tilføje niacinamid til din hudplejerutine. Dette vidunderlige og alsidige B-vitamin bibringer med mange topiske fordele til at forbedre hudens fremtoning, så den ser endnu mere jævn, klar og yngre ud. Som med enhver anden fantastisk hudplejeingrediens, er det vigtig at være påpasselig med dagligt at beskytte sin hud med en bred spektrum solcreme faktor 30 eller højere. Dette giver dig mulighed for at få mest muligt ud af niacinamid og andre dokumenterede ”hudreddere”.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud

Relaterede artikler

Referencer til denne information:

Experimental Dermatology, februar 2019, Supplement 1, side 15-22, og oktober 2018, ePublication
Dermatologic Therapy, september 2017, ePublication
Journal of Investigative Dermatology, maj 2017, side S116
International Journal of Pharmaceutics, marts 2017, side 158-162, og januar 2013, side 192-201
Facial Plastic Surgery Clinics of North America, maj 2016 , side 145-152
Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, juli 2015, side 405-412
Skin Pharmacology and Physiology, juni 2014, side 311-315
International Journal of Pharmacy, januar 2013, side 192-201
Dermatoendrocrinology, juli 2012, side 308-319
Dermatologic Surgery, Volume 31, Part 2, 2005, Discussion 865
International Journal of Cosmetic Science, oktober 2004, side 231-238
Journal of Cosmetic Dermatology, marts 2004, side 88-93

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.