Sådan tilfører hyaluronsyre huden flere fordele

Hyaluronsyre er en naturlig substans i huden, som er kendt for sin enestående kapacitet til at tiltrække og holde på 1000 gange dens vægt i fugt. Den arbejder på overtid med at genopfylde huden for at forbedre, at den både føles og ser blødere ud og har et sundt udseende.

Hvad er hyaluronsyre?

Inden for hudplejeindustrien er der mange forskellige ingredienser, som kommer og går. Nogle er nyttige andre ikke, og mange af dem skulle aldrig have fået den succes, de har! Forskning har vist, at hyaluronsyre ikke bare er en trend, tværtimod. Hyaluronsyre tilfører huden mange fordele og er en af de bedste hudplejeingredienser, du kan anvende.

Hyaluronsyre er glykosaminoglykan – et fancy navn for et vitalt naturligt forekommende stof, der er en del af hudens matrix til at holde sig ung. Hyaluronsyre arbejder, som den vigtigste glycosaminoglycan, der er til stede i huden, for at holde alle hudens aspekter stabile samt at forny dem konstant.

Hyaluronsyre er også et fugtighedsbevarende middel, som er en kategori af hudplejeingredienser, der er hygroskopiske, hvilket betyder, at de trækker fugt fra deres omgivelser. Fugtighedsbevarende midler findes ofte i vandbaserede fugtighedscremer, serummer og andre leave-on hudplejeprodukter. Takket være deres evne til at hjælpe med at booste fugttilførelsen for alle hudtyper, og er de særligt godgørende for tør, dehydreret hud.

Hvordan hjælper hyaluronsyre tør, dehydreret hud?

Så hvad er det, at hyaluronsyre gør for huden? Den videnskabsbaserede magi ligger i hyaluronsyrens evne til at genopfylde MASSER af fugt. Et gram hyaluronsyre kan rumme op til seks LITER vand. Fænomenalt, ikke sandt! Men hvad der er endnu mere imponerende er, at hyaluronsyre kan gøre dette for huden, uden at skabe ubalance og tilføre huden for meget vand (hvilket overraskende kan være et problem, da det nedbryder vigtige stoffer, som normalt holder hudens overflade intakt).

Hyaluronsyre kan forbedre fugtindholdet og har ikke sin lige. Den genopfrisker også hudens ydre lag på overfladen, så de ser ud og føles blødere samt er glattere og fantastisk fugtet. Dette forbedrer omgående fremtoningen af fine linjer og rynker.

Sådan kan du tilføje hyaluronsyre til din hudplejerutine

Ansigtsprodukter med hyaluronsyre er fantastiske til dem, der ønsker at fugte deres hud. Her er nogle af vores foretrukne hudplejeprodukter med hyaluronsyre.

Hyaluronsyrens anti-aging fordele

Hyaluronsyrens fugtbindende egenskab er exceptionel vigtig, når det handler om hudens aldring. Når vi er unge, kan vores hud holde på vandet og bevare en god fugtbalance, men den mister denne evne, efterhånden som vi bliver ældre. Resultatet er synligt tab af fasthed, fleksibilit samt mindre fylde og smidighed (”velkommen” til rynker). Helt enkelt sagt, har hyaluronsyre effektfulde anti-aging egenskaber.

Ubeskyttet ophold i solen og miljømæssige angreb kan svække hudens overflade og medføre tidlig aldring. Forhåbentlig ved du allerede, at daglig brug af en bred spektrum solcreme, samt at undgå hårde hudplejeingredienser, er nøglen til at bekæmpe disse ting. Men måske ved du ikke, at hyaluronsyrens antioxidantiske og genopfyldende egenskaber langt hen ad vejen også afhjælper disse problemer (især, når den anvendes som en del af en komplet anti-aging hudplejerutine, der også indeholder andre dokumenterede ingredienser). Se, det er, hvad man kalder en multitaskende ingrediens!

Hyaluronsyre og natriumhyaluronat

Du har muligvis set et lignende navn på hyaluronsyre, natriumhyaluronat, på ingredienslisten for et hudplejeprodukt. Disse to ingredienser er ikke overraskende relaterede: natriumhyaluronat er et salt, der kommer fra hyaluronsyre. Natriumhyaluronat hjælper huden på samme måde som hyaluronsyre, men med en ekstra fordel, nemlig at det absorberes nemmere i huden end hyaluronsyre.

Betyder det, at natriumhyaluronat er bedre end hyaluronsyre? Nej! Det er Paula’s Choice filosofi, at det er fint, hvis produkter, såsom fugtighedscremer og ansigtscremer med hyaluronsyre, indeholder begge ingredienser, så din hud kan benytte sig af deres fordele på flere niveauer. Der findes visse produkter på markedet, der indeholder begge ingredienser, men da hyaluronsyre er dyrere, ser man, at natriumhyaluronat oftere og oftere dukker op i hudplejeprodukter.

Bemærk: Nogle virksomheder anvender, hvad de kalder, hyaluronsyre med lav molekylevægt, som har et mindre molekyle end almindelige hyaluronsyre. Molekyler fra "almindelig" hyaluronsyre er større, hvilket forklarer, hvorfor de forbliver på hudens overflade. Når man gør hyaluronsyren mindre, betyder det, at den kan nå lidt længere ind i hudens øverste lag og give synligt forbedrede resultater.

Sådan bruges hyaluronsyre i din hudplejerutine (hvornår og hvor du skal bruge den)

Nu hvor du ved, at der er mange fordele ved natriumhyaluronat og hyaluronsyre for huden, så spørger du måske dig selv om, hvordan vi har valgt at inkorporere disse dokumenterede ingredienser i vores produkter. Paula's Choice hudplejeprodukter indeholder ofte begge former af disse fabelagtige fugttilførende midler i vores fugtighedscremer, serummer, skintonics og ansigtsmasker, så du har en række forskellige måder at tilføje hyaluronsyre på i din hudplejerutine.

Hyaluronsyre er utrolig blid og ekstrem gavnlig for alle hudtyper, selv de mest følsomme og dem med tendens til rødme. Dens positive indflydelse på hudens overflade er delvist takket være dens naturlige beroligende effekt, som også betyder, at den egner til hud med tendens til urenheder. Hver af de følgende duftfrie formler indeholder fugtgivende og antioxidante ingredienser, der reducerer rødme og gør huden glat og blød. De er så blide, at de også kan anvendes af personer med en hud med tendens til eksem og rødme.

Vores booster er et godt produkt at begynde med, hvis du vil have gavn af hyaluronsyrens fordelene for huden. Vores Hyaluronsyre Booster har en silkeagtig, let tekstur, der egner sig perfekt til alle hudtyper. Den er uundværlig til at fugte huden og udglatte linjer ved hjælp af dens formel, som er understøttet af ceramider for at styrke hudens naturlige barriere. Påfør den direkte på huden efter brug af et renseprodukt, skintonic og en eksfoliering, eller bland den direkte med dit foretrukne serum eller fugtighedscreme.

Dem med tør til meget tør hud kan prøve vores Resist Intensive Repair Creme, som har en rig formel med retinol, som er ideel til en daglig (og/eller aften) dosis af fugt med natriumhyaluronat, ceramider og peptider, der opbløder rynker.

Hvis dit mål er at opnå en strålende hud med glød i løbet af natten, så vil du sætte pris på vores Radiance Renewal Maske, der har en rig gel tekstur og en innovativ formuleret af genopfyldende natriumhyaluronat, lysnende antioxidant-niacinamider og C-vitamin samt veldokumenterede fugtgivende ingredienser.

Hvis du kæmper med pletter og er på jagt efter den bedste fugtighedscreme til hud med tendens til akne, så led ikke mere, svaret er vores Clear Oliefri Natcreme. Dens rene lotiontekstur indeholder natriumhyaluronat, ceramider og blåbærekstrakt for at tilføre fugt og berolige rødme.

Vores Defense Nightly Reconditioning Natcreme forhindrer for tidlig aldring med en forfriskende formel til alle hudtyper, der er fyldt med antioxidanter, superfoods og natriumhyaluronat, som styrker hudens forsvar i løbet af natten.


Lær mere om boostere.

Glem ikke dine læber! Vores Hyaluronic Acid + Peptide Lip Booster forbedrer synligt læbernes fyldighed takket være dets mix af hyaluronsyre og filling spheres, som holder læbernes naturlige fugt fra flugten. Dermed vil vand som normalt ville fordampe, forblive indeni læberne i stedet, for at opretholde et blødgørende og ungt udseende.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper

Relaterede artikler

Referencer til denne information

  • International Journal of Biological Macromolecules, december 2018, side 1682-1695
  • Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, august 2017, side 311-315
  • The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, marts 2014, side 27-29
  • Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, oktober 2012, pages 20–23, og marts 2009, side 38–43
  • Dermato-endocrinology, juli 2012, side 253–258
  • Journal of Drugs in Dermatology, september 2011, side 990–1000
  • International Journal of Toxicology, juli–august 2009, side 5–67

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.