De bedste produkter til kombineret hud

De bedste produkter til kombineret hud

Kombineret hud betyder, at dit ansigt på samme tid har to eller flere forskellige hudtyper. Det er vigtigt at anvende de rette hudplejeprodukter for at genoprette balancen – også selvom det betyder, at du er nødt til at bruge forskellige produkter på forskellige områder af din hud.

Den bedste pleje til kombineret hud

  • Det første trin til at få din kombinerede hud tilbage i balance er at rense huden med et mildt og parfumefrit produkt. Hvis du har en kombination af fedtet og tør hud, er det bedst at bruge en rensegel eller et mildt, let skummende renseprodukt. Hvis du har mere tør hud med tegn på rosacea eller solskader, bør du bruge en mild, cremet renselotion. Undgå sæbe- og cleansing-barer. De ingredienser, der gør sæben og rensebaren fast, kan tilstoppe porerne og udtørre huden og give irritation.
  • Brug en skintonic til at reparere huden. Den må overhovedet ikke indeholde irriterende ingredienser – så ingen alkohol, troldnød, mentol, dufte (syntetiske eller naturlige) eller citrusolier. Brug kun en skintonic med en sund dosis antioxidanter, der også indeholder ingredienser til at reparere og berolige huden.
  • Beskyt din hud mod solskader ved at bruge en dagcreme med solfaktor (mindst faktor 30). Afhængigt af din hudtype skal du vælge et produkt med en federe tekstur (normal til tør hud) eller en lettere tekstur (fedtet hud). Hvis din hud er følsom, eller du lider af rosacea, bør du vælge et produkt, der kun indeholder solfilter af titaniumdioxid og/eller zinkoxid.  
  • Eksfolier for at fjerne døde hudceller. Regelmæssig brug af en eksfoliering, der indeholder en beta-hydroxysyre (salicylsyre er en BHA) eller en alfa-hydroxysyre (AHA, såsom glykolsyre) får din normale, sunde hud frem igen.

AHA virker godt på tør eller trist hud med solskader. Den fjerner døde hudceller og fugter huden.
BHA er særligt effektiv på normal eller fedtet hud og/eller hud med tendens til hudorme og pletter, fordi BHA også trænger ind i de tilstoppede porer. Desuden forhindrer BHA pletter i at blive inficerede.

 

Lokal pleje af forskellige områder af huden:

  • På de tørre områder af huden skal du bruge et fugtgivende produkt i form af lotion eller creme. Til de let fedtede områder af dit ansigt skal du bruge et fugtgivende produkt i form af lotion eller gel. På de meget fedtede områder af huden kan det være nok at duppe med en skintonic for at holde huden fugtet.
  • Har du både tørre og fedtede områder, bør du bruge en foundation med en mat finish – påfør dog en fugtgivende serum nedenunder på de tørre områder af huden.
  • Hvis huden omkring dine øjne er tør, kan du bruge en ansigtscreme med en rig tekstur eller vores Resist Anti-Aging Øjencreme.
  • Undgå at bruge produkter med en rig tekstur på de mere fedtede områder af dit ansigt – det vil kun gøre dem endnu mere fedtede med et skinnende udseende.

Vælg kun de bedste produkter:

  • Brug milde produkter rige på antioxidanter og ingredienser, som heler, lindrer og beroliger huden og hjælper den med at holde sig sund.
  • Køb kun produkter i emballage, der er så lufttæt og lystæt som muligt, altså i en ugennemsigtig, lufttæt emballage (ingen krukker). Dette holder antioxidanterne og andre iltfølsomme ingredienser fri for bakterier, så de forbliver stabile og effektive.

Årsager til en kombineret hud

Hvis du har kombineret hud, har dit ansigt tørre eller flagende områder (kinder) og ofte en fedtet T-zone (næse, hage og pande). Du kan også have rynker, pletter eller hud med tendens til rosacea. Forskellige faktorer bidrager til en kombineret hud, blandt andet dine gener.

Hudplejeprodukter kan også selv være årsag til kombineret hud. Produkter med irriterende ingredienser kan fremme sebumproduktion i nogle områder (såsom T-zonen) og udtørre andre dele af ansigtet på samme tid. En creme med en rig tekstur kan få din hud til at føles fedtet og tilstoppe dine porer. Det gør det endnu vigtigere at bruge produkter, der passer til de forskellige hudtyper i dit ansigt. Nogle gange er det bedre at bruge forskellige produkter på de forskellige områder i dit ansigt. Du kan for eksempel vælge en let gele, væske eller sebum-absorberende produkter til T-zonen og lotion eller creme til de tørre områder.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

-15%
Alle hudtyper
-15%
Normal hud, Kombineret hud
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Fedtet hud

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.