Sådan afhjælper du pigmentpletter på kroppen

Sådan afhjælper du pigmentpletter på kroppen

Et uønsket tegn på aldring er synlige farveforandringer i huden. Vi fokuserer ofte på tegn på solskader i ansigtet. Dog burde vi også være opmærksomme på den hudskade, solen kan forårsage på resten af vores krop. Her er hvad du skal gøre, hvis du begynder at bemærke pigmentpletter på din krop.

Hvide pletter på huden

Der fremkommer ofte hvide pletter på arme og ben, som er udsat for solen. Brune pletter opstår som følge af for meget pigment, mens hvide pletter opstår, fordi pigmentet er ødelagt efter års ophold i solen. I stedet for at producere mere melanin, holder visse områder på huden op med at producere melanin. Dermed opstår der hvide pletter, som følge af den manglende pigment. Der er ingen, der helt ved, hvorfor der opstår hvide pletter nogle steder og brune på andre.

Selvom hvide pletter kan virke bekymrende, er de ganske harmløse. Desværre er der ikke noget, man kan gøre, for at de forsvinder, da der ikke er nogen måde at genvinde pigment på, som er blevet ødelagt. Det, du kan gøre, er at undgå at få yderligere solskader og dermed flere hvide pletter. Dette kan du gøre ved konsekvent at bruge solbeskyttelse med mindst faktor 30 eller højere hver dag. Derudover kan du tage andre forholdsregler, såsom at bære UV-modstandsdygtigt tøj og mest vigtigt: aldrig solbade.

Du kan prøve at kamuflere hvide pletter ved at bruge selvbruner. Brug en vatpind eller en makeup-børste til at påføre en lille smule selvbruner på den hvide plet. Vent et par timer, og se hvordan farven ser ud. Gentag processen, indtil du har opnået den ønskede farve.

Brune pletter på huden

Ulig de hvide pletter kan du gøre noget ved de brune pletter på huden. Anvend produkter, der indeholder ingredienser såsom C-vitamin, niacinamid og azelainsyre, som hjælper til med at give dig en strålende hud og gøre pigmentpletter mindre synlige med tiden, da de gør dem mere klar. Produkter, der indeholder disse ingredienser, kan bruges separat eller på samme tid.

Ofte følger der andre tegn på aldring med i kølvandet på pigmentpletter, såsom en kedelig, askegrå hud. Du kan markant forbedre din huds teint og struktur med en AHA-eksfoliering eller, hvis du lider af uren hud, med en BHA-eksfoliering. En daglig eksfoliering med en blid AHA/BHA eksfoliering er den hurtigste måde at få en glat og strålende hud på.

Sådan kommer du af med tegn på solskade

Udover ovennævnte, bør du altid beskytte din hud med UV-skader ved at bruge en solcreme med mindst faktor 30 eller højere hele året rundt – både i sol og regn. Dette er vigtigt for en sund hud og til at forebygge dannelsen af nye pigmentpletter.

Hudplejeprodukter kan give din hud mere glød samt reducere fremtoningen af mørke pletter og misfarvninger. Kig efter produkter, der indeholder ingredienser som C-vitamin, niacinamid og azelainsyre. Sådanne produkter kan bruges alene eller sammen med andre i den samme rutine.

Vær opmærksom på, at pigmentpletter er genstridige, og det kan tage nogen tid, før de bliver mindre synlige. Brug af produkter, der indeholder ingredienser, som bleger pigmentpletter, vil helt sikker hjælpe. Men hvis du ikke er tilfreds med resultatet, kan du prøve laserbehandlinger, der behandler selve kilden til problemet, som ligger dybere i huden.

Sådan afhjælper du misfarvninger i ansigtet

Konsekvent brug af et hudplejeprodukt mod misfarvning, som indeholder bakuchiol og niacinamid, vil hjælpe med at blege brune pletter og plamager med misfarvninger i ansigtet. Om dagen skal du altid bruge en solbeskyttelse med faktor 30 eller højere for at forebygge, at der opstår nye misfarvninger.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Relaterede produkter

-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
Alle hudtyper
-15%
Normal hud, Tør hud

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.