Alt, hvad du behøver at vide om azelainsyre.

Det er et mysterium, hvorfor der er så lidt fokus på visse hudplejeingredienser, når forskning har bevist, at de er hele opmærksomheden værd. Det er sådan, det står til med azelainsyre. Studier har bevist, at azelainsyre kan gøre en stor forskel, når det handler om at forebygge og reducere uren hud. Den hjælper til med synligt at mindske røde mærker og misfarvninger efter uren hud og giver en glattere og mere jævn teint. Azelainsyre egner sig til alle hudtyper og kan hjælpe med at reducere hudens følsomhed. Kort sagt: Azelainsyre er en ingrediens, du bør vide mere om!

Hvad er azelainsyre?

Kemisk er azelainsyre en dicarboxylsyre. (Bare rolig, det er en god slags syre).

Azelainsyre fås fra kerner, såsom byg, hvede og rug. Når den bruges i hudplejeprodukter, bliver den typisk stabiliseret i et laboratorium for at opnå højst mulig stabilitet og effektivitet.

Hvad gør azelainsyre?

Den har den samme effekt på huden som en mild leave-on eksfoliering. Den afhjælper tilstoppede porer og forfiner hudens overflade. Azelainsyre er også en kraftig antioxidant, og den reducerer de faktorer i huden, der forårsager følsomhed og røde knopper.

Den største del af forskningen er blevet udført på produkter, som kun kan fås på recept, med en koncentration på mellem 15% og 20%, men selv i lavere koncentrationer kan azelainsyre gøre en stor forskel.

Fordelene ved azelainsyre i hudplejeprodukter

Produkter med en koncentration af azelainsyre på 10% eller mindre er ikke nemme at finde, da meget få mærker har opdaget de store fordele, man kan få ud af denne ingrediens. Dertil kommer, at det ikke er den nemmeste ingrediens at lave en formel med. Når et produkt med azelainsyre ikke er velformuleret, bliver teksturen grynet, hvilket kan give hudproblemer.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for et kosmetisk produkt med azelainsyre eller et receptpligtigt produkt, så bør du vide, at produkter med 10% azelainsyre kan gøre en stor forskel, når det handler om synligt at forbedre hudens struktur og teint.

Til visse vanskelige hudproblemer, er det tilrådeligt at anvende et receptpligtigt produkt med en højere koncentration af azelainsyre. Du kan konsultere en dermatolog eller hudterapeut for at finde ud af hvilke produkter, der er bedst egnet til dig, og hvordan du inkluderer dem i din hudplejerutine.

Forskningen bag produkter med azelainsyre

Forskere har en teori om, hvordan azelainsyre fungerer. Azelainsyre mistænkes for afbryder udviklingen af nye hudproblemer i de øverste lag af huden. Uden denne afbrydelse kan disse hudproblemer udvikle sig til blandt andet pigmentpletter, rødme, ar, en kedelig teint og øget følsomhed. Azelainsyre ”fortæller” cellerne i hudens øverste lag, hvordan de skal opføre sig. Dette resulterer i en glattere og synligt mere sund hud, uafhængigt af din alder, hudtype og problemer.

Løbende forskning i azelainsyre har ført til udviklingen af vores 10% Azelainsyre Booster. Azelainsyren i dette produkt takler mange forskellige hudproblemer. Produktet indeholder 0,5% salicylsyre, som trænger ind i porerne samt en kombination af planteekstrakter, der beroliger, giver en mere klar hud og genopbygger adenosinmolekylerne for at reducere tegn på aldring.

Du kan uden problemer tilføje 10% Azelainsyre Booster til din hudplejerutine. Påfør den i hele ansigtet, eller blot på de berørte områder, en eller to gange om dagen, efter brug af et renseprodukt, skintonic og en eksfoliering. Du kan påføre det direkte på huden, eller du kan blandet det med din foretrukne serum eller natcreme. Du skal altid bruge en dagcreme med solfaktor 30 eller højere om dagen.

Denne behandling har en creme-gel tekstur. Det gør den egnet til alle hudtyper, og den kan bruges sammen med alle vores andre produkter, inklusive vores eksfolieringer med AHA og BHA. Du undrer dig måske over, hvordan disse produkter forholder sig til hinanden ...

Hvordan relaterer azelainsyre sig til alfa hydroxysyre (AHA) og beta hydroxysyre (BHA)?

Disse tre ingredienser har ligheder, men også et par interessante forskelle. Selvom azelainsyre har en eksfolierende effekt, hvis den er velformuleret (præcis som AHA’er og BHA’er, pH-værdien er vigtigt), så eksfolierer den ikke på samme måde og er ikke ligeså effektiv som glykolsyre og mælkesyre (AHA’er) eller salicylsyre (BHA’er).

I modsætning hertil har azelainsyre en merværdi i forhold til AHA'er og BHA’er, når handler om at forbedre ujævn hudtone og andre hudproblemer.

Der er ikke nogen grund til ikke at bruge en AHA- eller BHA-eksfoliering som supplement til et produkt med azelainsyre. Faktisk kan det være den perfekte kombination til at tackle forskellige hudproblemer, lige fra røde knopper til ujævn teint samt mindskning af tegn på ældning.


Referencer til denne information:

Journal of Cosmetic Dermatology, marts 2017, side 35–42
The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology marts 2017, side 37–40
Advanced Biomedical Research, februar 2017, ePublication
Biomedicine & Pharmacotherapy, oktober 2016, side 771–775
Journal of Cosmetic Dermatology, september 2016, problem 3, side 269–282
Skin Therapy Letter, januar 2016, problem 1, side 1–7
Journal of Drugs in Dermatology, september 2015, side 964-968"

Related products

Alle hudtyper
Alle hudtyper

Kundservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.