Hvad ved du om sebaceous hyperplasia?

Har du haft fedtet eller blandet hud i årevis? Har du pludselig fået små hvide knopper i ansigter efter 40-års alderen, som bare ikke vil gå væk? Så har du måske det hudproblem, der kaldes sebaceøs hyperplasi. Det er meget svært at komme af med, men heldigvis ikke umuligt!

Hvad er sebaceøs hyperplasi?

Sebaceøs hyperplasi er det latinske navn for små godartede talgknopper på huden. Disse talgknopper er resultatet af en skade, der fører til overproduktion af talg af talgkirtlen. Den beskadigede talgkirtel kan blive forstørret eller stoppe til. Dette gør dem til små knopper, som kan være enten bløde eller hårde med en hvid eller gul overflade. Det midterste af knoppen ser ud til at være lidt takket. Dette takkede udseende er karakteristisk for sebaceøs hyperplasi. Det har ikke noget at gøre med milia eller en gammel plet.

Du får ofte flere knopper på en gang. De kan sidde spredt eller tæt sammen. Sebaceøs hyperplasi forekommer ofte i panden eller i midten af ansigtet. Knopperne kan også dukke op andre steder på kroppen, især på de steder hvor der er mange talgkirtler under huden.

En af årsagerne til dette hudproblem er langtidsophold i solen. Sollys skader huden og talgkirtlerne. Du skal derfor beskytte din hud med en god creme med solfaktor hver dag.

Hvordan kommer jeg af med det?

Sebaceøs hyperplasi behandles ofte af hudlæger, men der findes også produkter, du kan bruge der hjemme til at behandle problemet.

En hudlæge kan vælge en af følgende behandlinger eller en kombination af forskellige behandlinger:

  • En ansigtspeeling med salicylsyre.
  • Laserbehandling. Dette får knoppen til at krympe, sebum bliver ødelagt og der dannes en skorpe, som falder af efter en uge.
  • Fotodynamisk terapi – her bliver huden behandlet med en gel, der reagerer på lys. Denne behandling kræver generelt flere besøg.
  • Flydende nitrogen. Denne løsning er risikabel, da nitrogen kan forårsage ar eller en topisk reduktion af dit pigment, hvis det trænger for dybt ind i huden.
  • En behandling med receptpligtig retinoid (A-vitamin) eller azelainsyre. Dette gør problemet mindre synligt, men det løser det ikke.
  • Kirurgisk indgreb for at fjerne knopperne. Dette kan give ar, men knoppen kommer ikke igen på det sted, hvor den blev fjernet. Kirurgisk indgreb er ofte den sidste udvej.
  • Udskrivning af receptpligtig medicin med en anti-androgen effekt, der reducerer produktionen af ​​testosteron og andre hormoner. Dette en løsning, der vælges, når intet andet virker. Ligesom med et kirurgisk indgreb.

VIGTIGT: Nogle sebaceøs hyperplasi-knopper ligner en form for hudkræft, der er kendt som basalcellekarcinom. Så begynd altid med et besøg hos en hudlæge for at få stillet den rette diagnose.

De bedste produkter til hud med talgknopper

Studier har vist, at retinol (A-vitamin) effektivt bekæmper sebaceøs hyperplasi. Det fortæller cellerne, at de skal opføre sig ”normalt” igen, så de kan vende tilbage til deres oprindelige form, hvilket forbedrer hudens struktur.

Produkter med salicylsyre kan være effektive. Den maksimalt tilladte dosis af salicylsyre i kosmetiske hudplejeprodukter er kun 2% i EU, men din hud vil i høj grad drage fordel af den, som en del af din daglige ansigtshudplejerutine.

En anden ingrediens, der hjælper, er niacinamid (vitamin B3). Denne cellekommunikerende ingrediens hjælper med at regulere overskydende sebumproduktion samt reparere hudens beskyttende barriere. Begynd med at påføre en skintonic med niacinamid (efter dit renseprodukt), såsom Skin Balancing Skintonic, før påføring af Skin Perfecting 2% BHA Flydende og Resist Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum. Hvis du ønsker at bruge en højere koncentration af retinol, så prøv vores 1% Retinol Booster blandet med en af vores serummer. Blandingen påføres efter eksfoliering og før dag- eller natcreme.

Kombinationen af salicylsyre, retinol og niacinamid hjælper med synligt at reducere sebaceøs hyperplasi. Det er mest effektivt, hvis du bruger hudplejeprodukterne en eller to gange om dagen, efter du har renset dit ansigt.

Undgå scrubs. Problemet ligger dybt i huden, under overfladen i talgkirtlen. En scrub virker kun på hudens overflade. Derudover kan du skade din hud og forårsage andre hudproblemer, såsom tørhed og irritation, hvis du skrubber for meget på knopperne.

Related products

Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
Blandet hud, Fedtet hud
-15%
Alle hudtyper
-15%
Blandet hud, Fedtet hud

Kundservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.