Den bedste hudpleje til gravide

pregnant woman

En graviditet er en spændende tid, men den kan ofte medføre udfordringer angående din hudpleje. De fleste gravide spørger sig selv om, hvilke hudplejeprodukter de kan bruge under deres graviditet, og hvilke de bør undgå. Er det fx forsvarligt at bruge salicylsyre, når man er gravid? Hvad med glykolsyre? Er det OK at bruge retinol, når man er gravid? Svarerne vil måske overraske dig!

Først og fremmest er det vigtigt, at du tjekker med din læge, så I sammen kan vurdere de produkter, du ønsker at bruge. Heldigvis kan de fleste hudplejeprodukter, såsom renseprodukter, skintonics, fugtighedscremer, øjencremer, scrubs og læbepomader, sagtens bruges under en graviditet. Dog, kan hudpleje til gravide, der indeholder visse aktive ingredienser, være et andet problem.

Brug af hudplejeprodukter under en graviditet

Misinformation omkring hudpleje til gravide skaber frustration og forvirring blandt gravide kvinder i en tid, hvor de blot burde nyde livet i fulde drag. Vi konsulterede American College of Obstetricians and Gynecologists for at få en meget tiltrængt afklaring angående de ingredienser, vi bliver spurgt mest om. Her er deres svar:

  • Salicylsyre (BHA) er en fantastisk eksfoliering til huden og den lille procentdel, der er i hudpleje, er okay at bruge, når man er gravid. Du kan også overveje at bruge eksfolieringer med glykolsyre eller mælkesyre (AHA) under din graviditet. Hvad med peelinger med AHA eller BHA i skønhedssaloner eller spasteder? En AHA-peeling er bedst, hvis det skal bruges på et stort område af kroppen.
  • Aktive stoffer i solbeskyttelse regnes ikke for at være en risiko under en graviditet. American College of Obstetricians and Gynecologists har ikke fundet noget grundlag for den påståede frygt for ingredienser i solcremer, som er underbygget af medicinsk forskning eller dyreforsøg. Daglig brug af solcreme som gravid anbefales på det kraftigste af hudlæger. Hvis du opdager, at din hud er mere følsom under graviditeten, kan du eventuelt bruge en solcreme, der kun indeholder mineralske aktiver fra titandioxid og/eller zinkoxid, da de tolereres bedre. Læs mere om solcremer og UV-filtre.
  • Det er bedst at undgå arbutin, som gør huden mere klar, og derivater, såsom alfa-arbutin, da de begge nedbrydes til hydrokinon på huden. Kig i stedet efter produkter, der indeholder en koncentration af niacinamid på 5% eller derover, samt forskellige former for C-vitamin til at gøre huden mere klar.
  • Azelainsyre anses for sikker, når den bruges topisk under en graviditet. Forskning har desuden vist, at den kan forbedre brune pigmentforandringer på huden samt afhjælpe uren hud hos gravide og hud med tendens til rødme.
  • Anti-aging produkter med C-vitamin, niacinamid, hyaluronsyre og peptider betragtes generelt som sikre at bruge under en graviditet. Der er ingen forskning, der viser, at de er et problem til topisk brug. Men vi gentager: Hvis du er usikker på, hvorvidt du kan tage et nyt anti-aging produkt eller en kombination af ingredienser (såsom CBD) i brug, så kontakt din læge og følg hans/hendes råd.
  • Retinol: Når man er gravid eller ammer er det bedst at undgå retinol (A-vitamin) samt receptpligtige retinoider (Renova, A-tretinoin, Differin, Tazaroten og generisk tretinoin). Overvej at skifte til et anti-aging serum, som ikke indeholder retinol eller derivater deraf (retinyl retinoat, retinal eller hydroxypinacolone retinoat).
  • Receptpligtige løsninger til andre hudproblemer: Din læge kan rådgive dig om hvilke topiske lægemidler, der er egnede til brug under en graviditet, og hvordan de skal bruges.

Offentliggørelse: Denne artikel har ikke til hensigt at erstatte de medicinske råd, din læger giver dig. Der er kun din læge, der kender din historik og lægejournal og kan tilbyde rådgivning om, hvad der er egnet til dine individuelle behov. Din læge bør træffe alle de endelige beslutninger, hvad angår hudplejeprodukter og ingredienser under din graviditet.

Heldigvis er der mange hudplejeprodukter, som er sikre at bruge for gravide – alt for mange til at vi kan liste dem alle op her. Så for at gøre livet lidt nemmere for dig, har vi samlet en liste over vores bedst sælgende produkter, som er sikre at bruge under en graviditet.

Referencer til denne information: Journal of Perinatology, juli 2017, side 778-781 Journal of Epidemiology and Global Health, marts 2017, side 63-70 International Journal of Women’s Dermatology, marts 2017, side 6-10 Dermatologic Therapy, juli-august 2013, side 302-311 Canadian Family Physician, juni 2011, side 665-667 Precarie International, juni 2005, side 100-101 American Journal of Clinical Dermatology, Volume 4, 2003, side 473-492 Teratology, maj 2001, side 186-192

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

-15%
Alle hudtyper
-15%
Normal hud, Tør hud
-15%
Normal hud, Tør hud
-15%
Alle hudtyper

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.