Hvilken styrke retinol bør jeg bruge?

Retinol er en dokumenteret (via forskning) anti-aging ingrediens. Alle kan have nytte af at bruge retinol, men hvilken styrke bør du bruge? Helt enkelt sagt, afhænger det af din hudtype, hudproblemer og din huds tolerance, hvor meget retinol din hud har brug for. Du kan finde ud af din huds tolerance ved at prøve dig frem med forskellige styrker og hyppighed af brugen heraf og se, hvordan din hud reagerer.

Køb retinol

Hvor meget retinol har jeg brug for?

Paula’s Choice tilbyder en række retinol produkter med forskellige styrker og teksturer, som kan imødekomme behovene fra forskellige hudtyper og problemer.

For at opnå de bedste resultater, bør retinol produkter bruges sammen med andre anti-aging produkter, der indeholder foryngende eller genopfyldende ingredienser, antioxidanter og genopbyggende ingredienser, såsom niacinamid. Selvom retinol er en ren superstar, hvad angår forbedring af fremtoningen af aldrende hud, så kræver det mere end en ingrediens at afhjælpe problemet.

Retinol, lav styrke: 0,01-0,03%

Hvis du aldrig har brugt retinol før eller har tør og sensitiv hud, så brug produkter med et lavt retinolindhold. Du opnår fantastiske resultater, når du påføre retinol en eller to gange om dagen.

Hvilke resultater kan du forvente?

Det kan måske overraske dig, men selv et lavt procentindhold af retinol kan gøre godt for din hud. En procentdel på 0,01 retinol eller højere er bevist at være effektiv til at forbedre flere tegn på aldring, reducere porestørrelsen samt forbedre din huds sundhed generelt. Paula’s Choice hudplejeprodukter med retinol indeholder også en blanding af godgørende ingredienser, såsom antioxidanter, peptider og blødgørende stoffer, for at opnår endnu bedre resultater.

Forskning har også vist, at en lav procentdel retinol blandet med andre antioxidanter hjælper din hud med at bekæmpe miljømæssig forurening, når du går med det i løbet af dagen med en bred spektrum solbeskyttelse. (Du skal altid bruge en dagcreme med solfaktor 30 eller højere om dagen).

Dette er produkter fra Paula’s Choice med et lavt procentindhold af retinol. Afhængigt af din huds reaktion og/eller problemer, kan du veksle mellem eller endda bruge dem sammen med andre produkter, der har et højere procentindhold af retinol.

Disse produkter med et lavt procentindhold af retinol er også ideelle at kombinere med vores boostere eller behandlinger.

Resist Barrier Repair Natcreme

Skin Recovery Serum

PC4Men Natcreme

Retinol, moderat-stærk styrke: 0,03-0,3%

Hvis du har hudproblemer, såsom ujævn teint eller tekstur og synlige tegn på tab af fasthed, så prøv at tilføje et produkt med et højere indhold af retinol til din rutine, såsom produkter med et retinolindhold på 0,03 til 0,2%. Begynd med at bruge det 2-3 aftener per uge, og byg derefter op afhængigt af din huds reaktion.

Hvilke resultater kan du forvente?

Et moderat procentindhold af retinol (0,03-0,3%) giver dig hurtigere resultater end en lavere procentdel retinol. Forskning har vist, at en koncentration på 0,03% eller højrere kan modvirke synlige tegn på miljømæssige skader og synligt tyndere hud. Et kontrolleret klinisk forsøg, der blev offentliggjort i marts 2015, bekræftede yderligere resultater fra ældre undersøgelser, der viste, at 0,1% retinol forbedrer flere tegn på aldring på otte uger med akkumulerede resultater i løbet af et år. Der blev bemærket en stigning af kollagen og hyaluronsyre i huden.

Paula’s Choice har to forskellige formler med et moderat procentindhold af retinol. En til ansigtet og en til kroppen:

Skin Balancing Serum

Resist Anti-Aging Retinol Serum

Clinical Ceramide-Enriched Natcreme

Resist Anti-Aging Intensive Plejende Natcreme

Retinol, høj styrke: 0,3-1%

Personer med vanskelige hudproblemer, såsom dybe rynker og udbredt ujævn teint kan overveje at bruge en retinol creme, et retinol serum eller en retinol behandling der indeholder en højere procentdel retinol. Kig efter de produkter, der har et procentindhold på mellem 0,3-1%. Det stærkeste retinol produkt vi tilbyder er vores Clinical 1% Retinol Behandling og 1% Retinol Booster.

Hvilke resultater kan du forvente?

Jo højere procentdel retinol jo hurtigere resultater, hvad angår hudplejeproblemer, som måske ikke reagerede på et lavere indhold af retinol.

Dette er de hudplejeprodukter fra Paula’s Choice, der indeholder den højeste procentdel retinol:

Clinical 1% Retinol Behandling

Resist 1% Retinol Booster

Clinical 0,3% Retinol Behandling + 2% Bakuchiol Behandling

Hvor ofte bør jeg bruge retinol?

Hyppigheden af din brug af retinol afhænger af det produkt, du bruger, og i hvilken grad din hud er vant til retinol. Hvis du bruger en formel med lav styrke, så kan du begynde med at bruge det 1-2 gange om dagen. Hvis du bruger et moderat til højt indhold af retinol, er det bedst at være lidt mere varsom. Vi anbefaler, at du introducerer disse produkter i din hudplejerutine højst tre gange om ugen, og så ellers holder øje med, hvordan din hud reagerer. Hvis du ikke oplever nogen modreaktion, så kan du øge brugen til hver anden dag og efterfølgende til hver dag. Ligesom det gør sig gældende for andre hudplejeprodukter, kan du være nødt til at prøve dig frem for at finde den bedste løsning/hyppighed til din hud.

Kan jeg bruge glykolsyre eller salicylsyre sammen med retinol?

Det er en almindelig misforståelse, at du ikke kan kombinere retinol med en eksfoliering med AHA (glykolsyre) eller BHA (salicylsyre). Faktisk har forskning vist, at fordelene mod aldring ved brug af retinol øges, når du kombinerer det med en AHA (glykolsyre) eller BHA (salicylsyre) eksfoliering i rette mængde.

Tip: Da både retinol og AHA’er eller BHA’er er aktive ingredienser, så hold øje med, hvordan din hud reagerer, når de bruges sammen. Du kan være nødt til at eksperimentere lidt, for at finde den rette balance for din hud.

Vælg det rette retinol produkt til din huds behov

Nu, du er klædt på med en viden om, hvilken styrke retinol du skal bruge til din hudtype og problemer, så er der ingen undskyldning for ikke at opnå fantastiske resultater. Glem ikke at beskytte din hud mod UV-skader hver dag med en dagcreme med solfaktor 30 eller højere, selv når det er overskyet.

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email Address*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

NEW
LOOK
Alle hudtyper
Normal hud, Tør hud
Alle hudtyper
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.