Hvilken styrke retinol skal jeg bruge?

Retinol er en forskningsbaseret anti-aging ingrediens. Alle kan have gavn af at bruge retinol, men hvilken styrke bør du bruge? Helt enkelt afhænger det af din hudtype, udfordringerne med din hud og hudens tolerance, hvor meget retinol din hud har brug for. Du kan teste din huds tolerance ved at prøve dig frem med forskellige styrker og hyppighed for at se, hvordan den reagerer.

Hvor meget retinol skal jeg bruge?

Paula’s Choice tilbyder en række retinol-produkter med varierende styrker og teksturer, som kan imødekomme behovene fra forskellige hudtyper og udfordringer. For at få de bedste resultater bør retinol bruges sammen med andre anti-aging-produkter, der indeholder foryngende og genopbyggende ingredienser, antioxidanter og genoprettende ingredienser, såsom niacinamid. Selvom retinol er kendt for at have anti-aging egenskaber, som forbedrer fremtoningen af aldrende hud, så kræver det mere end én løsning at afhjælpe problemet.

Retinol

Køb retinol

Retinol, lav styrke: 0,01-0,03%

Hvis du aldrig har brugt retinol før eller har tør og sensitiv hud, så brug produkter med et lavt retinolindhold. Du opnår fantastiske resultater, når du påfører retinol en eller to gange om dagen.

Resultater med retinol af laveste styrke?

Det kan måske overraske dig, men selv et lavt procentindhold af retinol kan gøre din hud godt. Det er bevist, at en procentdel på 0,01 retinol eller højere effektivt forbedrer flere tegn på aldring, reducerer porestørrelsen samt forbedrer din huds sundhed generelt. Paula’s Choice-produkter med retinol indeholder også en kombination af godgørende ingredienser, såsom antioxidanter, peptider og blødgørende stoffer for at opnå endnu bedre resultater. Forskning har også vist, at en lav procentdel af retinol i kombination med andre antioxidanter hjælper din hud med at bekæmpe miljømæssig forurening, når du anvender retinol i løbet af dagen kombineret med en bredsprektret solbeskyttelse. (Du skal altid bruge en solbeskyttelse med solfaktor 30 eller højere om dagen).

Dette er produkter fra Paula’s Choice med et lavt procentindhold af retinol. Afhængigt af din huds reaktion og/eller udfordringer, kan du veksle mellem eller bruge dem sammen med produkter, der indeholder en højere procentdel retinol. De er også perfekte at kombinere med vores boostere eller behandlinger.

Skin Recovery Serum

Retinol, moderat styrke – 0,03% til 0,3%

Hvis du har udfordringer med huden, såsom ujævn teint eller tekstur og synlige tegn på tab af fasthed, så prøv at tilføje et kraftigere produkt til din rutine. Et retinolindhold på 0,2% er ideelt. Begynd med at bruge det to eller tre aftener om ugen, og udvid herefter brugen for at se, hvordan din hud reagerer.

Resultater med retinol af moderat styrke?

Et moderat procentindhold af retinol (0,03-0,3%) giver dig hurtigere resultater end en lavere procentdel. Forskning har vist, at en koncentration på 0,03% eller højere kan modvirke synlige tegn på miljømæssige skader og synligt tyndere hud. Et kontrolleret klinisk forsøg, der blev offentliggjort i marts 2015, bekræftede yderligere resultater fra de ældre undersøgelser, der viste, at 0,1% retinol forbedrer flere tegn på aldring på otte uger med akkumulerede resultater i løbet af et år. Forøgelsen af kollagen og hyaluronsyre blev især bemærket.

Paula's Choice har adskillige formler med moderate procentindhold af retinol med muligheder for både ansigtet og kroppen.

Skin Balancing Serum

Resist Anti-Aging Retinol Serum

Clinical Ceramide-Enriched Natcreme

Resist Intensive Plejende Natcreme

Retinol, høj styrke: 0,3-1%

Personer med vanskelige udfordringer, såsom dybe rynker og udbredt ujævn teint, kan overveje at bruge en creme, serum eller en behandling, der indeholder en højere procentdel retinol. Hvilket procentindhold af retinol er effektivt? Se efter formuleringer med en procentdel mellem 0,3% og 1%, hvor retinol 1% er det kraftigste valg. Vores kraftigste produkter er Clinical 1% Retinol Behandling og 1% Retinol Booster.

Resultater med retinol af høj styrke?

Jo højere procentindhold af retinol des hurtigere resultater, når det gælder udfordringer med hud, der måske ikke reagerede på et lavere indhold af retinol.

Dette er de hudplejeprodukter fra Paula’s Choice, der har det højeste procentindhold af retinol:

Clinical 1% Retinol Behandling

Resist 1% Retinol Booster

Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol Behandling

Hvor ofte bør du bruge retinol?

Hyppigheden af din brug af retinol afhænger af det produkt, du bruger, og i hvilken grad din hud er vant til denne ingrediens. Hvis du bruger en formel med lav styrke, så kan du begynde med at bruge det 1-2 gange om dagen. Hvis du bruger et moderat til højt indhold af retinol, er det bedst at være lidt mere varsom. Vi anbefaler, at du introducerer disse produkter i din hudplejerutine højst tre gange om ugen, og så ellers holder øje med, hvordan din hud reagerer. Hvis du ikke oplever nogen modreaktion, kan du øge brugen til hver anden dag og efterfølgende til hver dag. Ligesom det gør sig gældende for andre hudplejeprodukter, kan du være nødt til at prøve dig frem for at finde ud af, hvad der passer bedst til din hud.

Kan du bruge glykolsyre eller salicylsyre sammen med retinol?

Det er en almindelig misforståelse, at du ikke kan kombinere retinol med en eksfoliering med AHA (glykolsyre) eller BHA (salicylsyre). Faktisk har forskning vist, at anti-aging-fordelene ved brug af retinol øges, når du kombinerer det med en AHA- (glykolsyre) eller BHA- (salicylsyre) eksfoliering i rette mængder.

Tip: Da både retinol og AHA’er eller BHA’er er aktive ingredienser, så hold øje med, hvordan din hud reagerer, når de bruges sammen. Du kan være nødt til at eksperimentere lidt for at finde den rette balance for din hud.

Vælg det rette retinol-produkt til din huds behov

Nu hvor du ved, hvilken styrke retinol du skal bruge til din hudtype og udfordringer, så er der ingen undskyldning for ikke at opnå fantastiske resultater. Glem ikke at beskytte din hud mod UV-skader hver dag med en dagcreme med solfaktor 30 eller højere, selv når det er overskyet.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.