Hvad er renseolie, og hvem bør bruge det?

Det virker som om, at næsten alle hudplejebrands tilbyder en renseolie. Du har sikkert undret dig over, hvordan de virker, og hvilke hudtyper de egner sig til. Renseolier kan være en værdifuld tilføjelse til en hudplejerutine, især hvis de er nemme at skylle af. De kan bruges til dobbeltrens af huden eller alene.

Hvad er en renseolie?

Renseolier er en af mange måder at fjerne makeup, urenheder og overskydende olie på. Den største forskel er den måde, de fungerer på, når man sammenligner med vandopløselige renseprodukter, der har en creme-, gel- eller skumtekstur.

Traditionelle renseprodukter er primært sammensat af overfladeaktive ingredienser, der reagerer sammen med olie, makeup og snavs på en måde, så det nemt kan skylles af. Et velformuleret renseprodukt indeholder også fugtgivende ingredienser, som efterlader huden blød efter rensningen i stedet for stram eller tør.
Mange renseolier indeholder også overfladeaktive stoffer, men de er ikke den vigtigste del af formuleringen – det er olierne.

Hvordan kan olier rense huden?

Olier er ikke kun fugtgivende, de fungerer også som et fedtopløsende opløsningsmiddel. Det betyder, at de tiltrækkes af andre olier, f.eks. den talg, som huden producerer, samt olieholdige ingredienser i makeup. På den måder opløser en renseolie makeup og overskydende olie, hvorved huden efterlades næret.

Udover olie indeholder renseprodukter med olie også overfladeaktive stoffer samt en ingrediens, der kaldes en emulgator. Disse ingredienser gør det muligt for olierne og de opløste stoffer at blive kombineret med vand, så huden nemt kan skylles ren.

Fordelene ved renseolie

De vigtigste fordele ved en renseolie:

  • Hurtig og nem måde at fjerne makeup og produkter til solbeskyttelse på.
  • Efterlader huden glat og blød.
  • Kan bruges sammen med andre renseprodukter, hvis du ønsker at dobbeltrense.

De bedste renseolier indeholder parfumefrie planteolier, der er rige på glycerider, som renser og fugter din hud.

Hvem bør bruge en renseolie?

En velformuleret renseolie, der kan skylles af med vand og som ikke efterlader rester, er velegnet til alle hudtyper. Hvorvidt du bør anvende en renseolie eller ej afhænger af to ting: personlig præference, og hvor meget langtidsholdbar makeup du bruger. Hvis du bruger en god renseolie, behøver du ikke en særskilt makeupfjerner. Det vil spare dig for tid.

Hvem bør ikke bruge en renseolie?

Næsten alle kan bruge en renseolie, hvis der vel at mærke anvendes en velformuleret renseolie, der ikke indeholder problematiske ingredienser som fx duft. Det gælder også dem, der har en sensitiv hud eller har hud med tendens til rødme og uren hud.
Der er dog én undtagelse: renseolier bestående af en enkelt olie eller en kombination af olier, der ikke inkluderer overfladeaktive stoffer eller emulgatorer, kan ikke anbefales til kombineret/fedtet hud, da de blot vil gøre huden mere fedtet.

Sådan bruges en renseolie

En renseolie kan bruges på samme måde som andre ansigtsrenseprodukter. Påfør en lille smule på fugtig hud, og massér blidt ind i ansigtet og omkring øjnene. Skyl derefter grundigt, og dup forsigtigt huden tør med et blødt, rent håndklæde. Bemærk: nogle renseolier fungerer bedst, når de påføres tør hud. Derefter kan de enten skylles direkte af eller opløses med vand og derefter skylles af. Læs brugsanvisningen til din renseolie, eller prøv at eksperimentere for at se, hvilken metode der virker bedst for dig.

Referencer til denne information:

  • International Journal of Cosmetic Science, august 2015, side 371–378; og august 2013, side 337–345
  • Dermatology Research and Practice, august 2012, ePublikation
  • Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, januar 2010, side 1–6
  • Dermatologic Therapy, 17. Udgave, 1. Tillæg, 2004, side 16–25

 

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

Alle hudtyper
Kombineret hud, Fedtet hud
Tør hud

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.