Hvad er bakuchiol?

Det er en plantebaseret ingrediens, der hjælper med at pleje tegn på aldring. Find ud af alt, hvad du har brug for at vide om denne naturlige ingrediens, fra dens gavnlige fordele til hvordan du gør den til en del af din hudplejerutine.

Hvad er bakuchiol?

Bakuchiol er en vegansk hudplejeingrediens, som findes i blade og frø fra Psoralea corylifolia-planten. Det er en kraftig antioxidant, som synligt reducerer hudens misfarvning fra miljømæssige påvirkninger, og den har også en betydelig beroligende effekt på huden. Bakuchiol kan også reducere fremtoningen af fine linjer og rynker, hvilket er grunden til, at man begynder at se den i flere og flere hudplejeprodukter. Bakuchiol har sine rødder i kinesisk medicin, og den seneste forskning har vist at en topisk påføring har unikke fordele for alle hudtyper.

Hvordan fungerer bakuchiol?

Bakuchiol har beroligende egenskaber, som hjælper med at dulme huden og minimere problemer som følge af følsomhed og reaktivitet. Det er også en kraftig antioxidant, der hjælper med at bekæmpe tegn på aldring, såsom fine linjer og tab af fasthed, via af en målrettet indsats overfor frie radikaler. Antioxidanter hjælper også med at beskytte huden mod forurening og miljømæssige stressfaktorer, som kan forårsage skade.

Du har muligvis set bakuchiol i hudplejeprodukter til akne. Dens beroligende og dulmende egenskaber kan hjælpe personer med hud med tendens til akne samt hud, der begynder at vise tegn på aldring.

Hvad gør bakuchiol?

Forskning har vist, at bakuchiol har en række anti-aging fordele for huden. Det kan reducere fremtoningen af fine linjer og rynker, hjælpe med at genopbygge fasthed samt give en finere hudtekstur og en mere jævn teint. Bakuchiol hjælper med at berolige huden, og det er en god løsninger til personer, hvis hud viser tegn på følsomhed.

Når det bruges sammen med retinol, kan bakuchiol hjælpe med at stabilisere og holde retinolen effektiv i længere tid. En anden fordel ved at bruge produkter, som indeholder både bakuchiol og retinol, er, at bakuchiolens beroligende evne kan medvirke til, at huden kan tolerere en større koncentration af retinol.

Hvordan bruges bakuchiol?

Hudplejeprodukter med bakuchiolekstrakt skal påføres på ren hud i ansigtet og på halsen. Påfør dine produkter efter tekstur, fra tyndeste til tykkeste. Så hvis dit produkt med bakuchiol er en let serum, så skal du påføre det før din natcreme. Hvis du bruger bakuchiol om morgenen, så skal du følge op med en bred spektrum dagcreme med faktor 30 eller derover.

Skal jeg bruge et serum eller en olie med bakuchiol?

Da et stigende antal hudplejeprodukter indeholder bakuchiol, bør du vide, at produktets tekstur ikke påvirker effektiviteten. Det, der tæller, er koncentrationen af bakuchiol. Forskning har vist, at en koncentration på mellem 0,5-2% er ideel til at opnå synlige fordele.

Vælg et serum med bakuchiol eller en lotionagtig behandling, hvis du ønsker en let formel, som er nem at bruge sammen med andre leave-on produkter i din rutine. En bakuchiololie er fantastisk til en tør, dehydreret hud. Hvis man bruger en tungere oliebaseret formel, så er det generelt bedst at bruge den om aftenen, som det sidste trin i din rutine.

Sådan kan du tilføje bakuchiol til din hudplejerutine

Det er nemt at tilføje et produkt med bakuchiol til din hudplejerutine: Påfør det en eller to gange om dagen efter brug af et renseprodukt, skintonic og en leave-on AHA eller BHA eksfoliering. Hvis det er et serum med bakuchiol, så påfør det før din natcreme. Hvis det er en natcreme med bakuchiol, så påfør den efter dit serum. Som nævnt ovenfor, er det bedst at bruge en bakuchiololie om aftenen (eller du kan blande et par dråber af den i dit foretrukne hudplejeprodukt uden solfaktor hver morgenen).

Er bakuchiol et naturligt alternativ til retinol?

Bakuchiol siges ofte at være et naturligt alternativ til retinol. Denne alternative bakuchiol-retinol forbindelse skyldes, at bakuchiol følger nogle af de samme veje til at forbedre huden. Dog fungerer det ikke helt som dette A-vitamin. Retinol og bakuchiol kan reducere fine linjer, rynker og andre tegn på aldring, og det er helt OK at bruge et produkt, der indeholder begge dele.

Hvordan gør jeg det? Brugen heraf er den samme som nævnt ovenfor, for et leave-on produkt med bakuchiol. En kombination af retinol og bakuchiol leverer de overlappende og unikke fordele fra dem begge. Bakuchiol har endvidere en naturlig stabiliserende effekt på A-vitamin, og dens beroligende egenskaber kan desuden forbedre hudens tolerance over for forskellige koncentrationer af retinol.

Slut altid af med en bred spektrum solcreme med solfaktor 30 eller derover om dagen. Bakuchiol er stabil i sollys og er ikke kendt for at gøre huden mere solfølsom, men som med enhver anti-aging ingrediens er daglig UV-beskyttelse afgørende for at få (og bevare) de bedste resultater.

Brug af bakuchiol under graviditet

Nogle online kilder indikerer, at det er fint at bruge bakuchiol under en graviditet, idet det angives, at det er et godt alternativ til retinol, som ikke anbefales til brug, når du er gravid eller ammer.

Problemet? Vi har ikke sikker data, der understøtter denne anbefaling – bakuchiol er ganske enkelt for nyt. På den anden side er den kemiske forskel på bakuchiol og A-vitamin stor nok til, at det er rimeligt ikke at forvente nogen problemer. Når det er sagt, anbefaler vi, at du kontakter din læge, før du bruger produkter med bakuchiol, hvis du er gravid eller ammer.

Lær mere om anti-aging hudpleje.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.