Din huds barriere: Hvorfor er den så vigtig?

Hvad er det?

Måske du spørger dig selv om, hvad en hudbarriere egentlig er? Helt enkelt er hudens barriere et vandtæt skjold, der holder hudens yderste lag sammen og glat. Når disse ydre lag er sunde, føles huden blød, smidig og fyldig. Men hvis disse ydre lag er skadet, så kan huden se kedelig ud og føles ru og tør. Når huden barriere skades eller svækkes, så mister den evnen eller er ude i stand til at holde på de vitale stoffer, der holder huden intakt: ceramider, kolesterol og fedtsyrer, såsom linolsyre. Dette fører til vandtab, og huden bliver mere sårbar overfor eksterne aggressorer. En skadet hudbarrierer gør det - ikke overraskende - svært at pleje tegn på aldring og mærker fra uren hud.

hudbarriere

Sådan passer du på din hudbarriere

Når det handler om at passe på din huds barriere, så er det bedre at forebygge end behandle. Du kan holde din hudbarriere sund og minimere skader, så du ikke behøver at reparere den senere, ved at følge nedenstående tips:

  • Brug altid lunken vand. For varmt eller koldt vand kan irritere huden.
  • Brug et mildt renseprodukt. Skrappe renseprodukter og fast sæbe fjerner den vigtige fugt og nærende stoffer, der holder din hudbarriere sund.
  • Brug ikke ridsende scrubs, da de kan forårsage mikrotårer i hudens overflade. Brug i stedet en mild leave-on eksfoliering.
  • Brug duftfri hudplejeprodukter. Duft – inklusive essentielle olier – gør huden mere sensitiv og kan fratage den de genopfyldende og plejende ingredienser, som hudbarrieren har brug for, for at forblive sund.
  • Overdriv ikke, når du bruger aktive ingredienser, såsom AHA, BHA og retinol eller anti-akne behandlinger. At bruge en høj koncentration af en ingrediens og mange behandlinger kan unødvendigt irritere din hud. Find den hyppighed og koncentration, der fungerer for dig, og påfør produkter med kraftige ingredienser på forskellige tidspunkter af dagen. Brug fx din eksfoliering om morgenen, og et produkt med retinol om aftenen. Du får stadig de samme godgørende fordele ud af det.
  • Beskyt din hud mod solen hver dag. Solen er en af hovedårsagerne til skadet hudbarriere. Brug en solcreme, der er rig på antioxidanter og har en solfaktor på mindst 30.

Sådan plejes en skadet hudbarriere

Hvad end din huds barriere er skadet eller sund, så er det godt at nære den med plejende ingredienser, såsom fedtsyrer, kolesterol, ceramider og hyaluronsyre. Din hud kan aldrig få for mange af disse ingredienser – især ikke når det handler om at genopbygge din hudbarriere. Hvis de er en del af din hudplejerutine, sikrer det, at din hud får alle fordele. Du kan eksempelvis påføre en skintonic med plejende ingredienser efter dit renseprodukt, bruge et serum med omega fedtsyrer, som Omega+ Complex Serum, før din dag- og/eller natcreme. Du kunne også blande et par få dråber Moisture Renewal Oil Booster med en hud-styrkende natcreme, såsom vores RESIST Barrier Repair Advanced Natcreme.

Hvis du følger disse trin, hjælper det dig med at vedligeholde en sund hudbarriere, hvilket betyder, at du får en glattere, blødere og yngre hud.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Relaterede produkter

-15%
All Skin Types
-15%
Alle hudtyper
-15%
Alle hudtyper
-15%
Normal hud, Tør hud
Normal hud, Tør hud

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.