hudpleje-produktets tekstur

Hvad er aminosyrer?

Aminosyrer spiller en vigtig rolle for din generelle sundhed og en smuk hud. Der er mange aminosyrer, men kun 20 er virkelig vigtige for vores helbred. De kan opdeles i 2 typer: essentielle og ikke-essentielle aminosyrer.

  • Essentielle aminosyrer er aminosyrer, der ikke bliver produceret af kroppen selv. Du får kun gavn af dem, hvis du spiser bestemte fødevarer eller kosttilskud.
  • Ikke-essentielle aminosyrer produceres af din krop. Det er derfor ikke 'essentielt' at få dem fra din kost eller via et kosttilskud.

Der er 9 essentielle aminosyrer: histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, threonin, tryptofan og valin. De findes hovedsageligt i produkter, der indeholder animalske proteiner (såsom fisk og skaldyr, oksekød, fjerkræ, mejeriprodukter og æg), men også i grøntsager/kornprodukter såsom quinoa og sojaprodukter.

De 11 ikke-essentielle aminosyrer er: alanin, arginin, asparagin, asparaginsyre, cystein, glutaminsyre, glutamin, glycin, prolin, serin og tyrosin. Nogle af disse ikke-essentielle aminosyrer produceres kun, når vi er syge eller stressede.

SÅDAN HJÆLPER AMINOSYRER DIN HUD

Aminosyrer er uundværlige for en sund hud. De er byggestenene i peptider og proteiner, og hver eneste aminosyre udfører en specifik funktion inden for hudpleje. Nogle typer forekommer naturligt i huden og arbejder sammen med aquaporiner (din krops system til transport af vand) med at transportere fugt gennem huden. Nogle aminosyrer virker som en antioxidant, men de fleste hjælper din hud med at reproducere sine egne antioxidanter. Undersøgelser har vist, at syntetiske aminosyrer er mere fugtgivende end aminosyrer, der stammer fra en dyre- eller plantekilde. Aminosyrer hjælper med at styrke immunsystemet, opretholde hudens fugttilførsel, spændstighed og et generelt sundt udseende, uanset om de produceres i kroppen eller påføres topisk. De beskytter huden mod skader fra frie radikaler og reducerer tegn på aldring. Derfor har vi tilføjet en del aminosyrer i vores hudopstrammende Peptid Booster såvel som i andre hudplejeprodukter.

DE BEDSTE AMINOSYRER TIL DIN HUD

Alle essentielle og ikke-essentielle aminosyrer spiller en rolle i at opnå en smuk hud, men nogle af dem giver ekstra fordele:

  • Arginin: hjælper med at genoprette synlige hudskader.
  • Histidin: beroliger huden og har antioxidante egenskaber.
  • Methionin: beskytter huden mod skadelige stoffer.
  • Lysin: styrker hudoverfladen.
  • Prolin, leucin og glycin: gør fine linjer og rynker mindre dybe.

AMINOSYRER OG PEPTIDER

Aminosyrer arbejder sammen med andre gavnlige ingredienser, der også udgør en del af hudens naturlige fugtgivende faktorer som f.eks. glycerider, ceramider, hyaluronsyre og peptider. De fungerer særligt godt i kombination med peptider. Derfor har vi tilføjet dem til vores Peptid booster; en booster, der er specielt rettet mod at fugte huden og reducere tegn på aldring. Aminosyrer er alsidige ingredienser, som er et fint supplement til andre aktive hudplejeingredienser som f.eks antioxidanter, planteekstrakter og omega-fedtsyrer. Aminosyrer gør gavn for alle hudtyper og er velegnede til personer i alle aldre, især hvis du ønsker at reducere tegn på aldring.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

NY
Alle hudtyper
Normal hud, Tør hud
Alle hudtyper
-15%
Normal hud, Tør hud

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.