Peptider i hudpleje: hvad gør de?

Peptider i hudpleje: hvad gør de?

Peptider er en af de ingredienser, man taler mest om inden for anti-aging hudpleje. De har vist sig at have enestående fordele, når de påføres huden.

De både genopfrisker og gør den stærkere og mere spændstig. Men peptider besidder ikke magiske egenskaber, som nogle mærker ellers påstår. Faktisk findes der ikke en enkelt ingrediens, der kan afhjælpe alle tegn på aldring. Peptider er en stor fordel for din hudplejerutine, men det er nu alligevel bedst at have realistiske forventninger til dem. De er fantastiske til at pleje din hud, men de vil aldrig kunne give de samme resultater som en kosmetisk behandling.

Hvad er peptider?

Peptider er korte kæder af aminosyrer, der fungerer som byggesten af protein, såsom kollagen, elastin og keratin. Disse proteiner er din huds fundament og ansvarlige for dens tekstur, styrke og spændstighed. Uden peptider er huden mindre intakt så at sige, hvilket kan føre til tab af fasthed, fremtoning af rynker samt en ændring i teksturen, der bliver mindre elastisk.

Når peptider påføres topisk, fungerer de som små budbringere, der får hudcellerne til at udføre specifikke funktioner, såsom opbygning af kollagen og elastin, hvilket får huden til at opføre sig og se yngre ud. Omfattende videnskabelig forskning har bevist, at peptider kan støtte din hud på flere områder. Det gælder f.eks. opstramning, lindring og fugtgivning.

Peptider i hudpleje

Selvom det står klart, at peptider kan noget særligt, kan de isoleret set ikke gøre en forskel for din hud uden andre ingredienser. Hos Paula’s Choice har vi en multi-ingrediens-tilgang til vores hudplejeprodukter. Det betyder, at de hudplejeprodukter, du investerer i, også bør indeholde andre effektive ingredienser, såsom antioxidanter og hudreparerende ingredienser.

Hvis dit mål er en glattere, blødere, fastere og mere fugtet hud, der ser yngre ud, så er du nødt til at bruge mere end blot peptider. For eksempel er vores Peptid Booster en kombination af otte unikke peptider, understøttet af aminosyrer og andre genopbyggende ingredienser.

Hvad er bedst: peptider eller hyaluronsyre?

Både hyaluronsyre og peptider udfører samme funktion med at absorbere og fastholde fugt, og ingen af dem kan betragtes som 'værende bedst'. Der er dog nogle få vigtige forskelle på fordelene ved disse to ingredienser, der gør, at de netop er gode at kombinere for at opnå en glattere hud.

Vores Hyaluronsyre + Peptid Læbebooster indeholder specialiserede peptider, der sammen med udvalgte planteekstrakter arbejder for at mindske tab af fasthed og volumen på læberne, samt hyaluronsyre, der hjælper med at udglatte linjer. Det er et godt eksempel på peptider, der leverer meget målrettede resultater sammen med en gennemprøvet fugtighedsgiver.

Vores essentielle peptidprodukt inden for anti-aging, BOOST Pro-Collagen Multi-Peptide Booster, er en cocktail af seks signalgivende pro-kollagenpeptider, der målrettet arbejder sammen med fugtighedsbevarende ingredienser for at genopbygge, styrke og opstramme - så din hud ser ungdommelig ud og føles velplejet.

Med vores C5 SUPER BOOST Øjencreme har vi valgt en tilgang, der kombinerer sh-polypeptide-121 og hexapeptide-8 med vitamin C for at give udstråling og både styrke og opstramme området omkring øjnene optimalt.

Peptiders fordele for huden

Peptider i hudplejeprodukter giver en lang række fordele, herunder:

 • Forbedret hudbarriere
 • Hjælper med at gøre fine linjer og rynker mindre synlige
 • Giver mere elastisk hud
 • Hjælper med at reducere rødme, irritation og inflammation i huden
 • Giver mindre uren hud

Du kan roligt glemme alt, hvad du hører om et 'særligt peptid' eller 'bedste peptidkombination', for det findes simpelthen ikke. Der findes mange gode peptider, og man opdager stadig flere og flere (eller fabrikerer dem i et laboratorium). Hvis du kombinerer peptider med antioxidanter samt fugtende og hudreparerende ingredienser, kan du forvente at opnå fantastiske resultater med bekæmpelse af flere tegn på aldring.

Hvilke peptider bruges i hudpleje?

Kobberpeptider er en af de mest omtalte hudplejeingredienser. Hypen startede, fordi din huds byggesten er dannet af kobber. Derfor er det baseret på en antagelse om, at du har brug for kobberpeptid i dine hudplejeprodukter for at reparere din hud. Selvom det er rigtigt, at kobberpeptid er en genopbyggende ingrediens, findes der mange andre peptider med de samme, hvis ikke bedre, egenskaber.

Fordelene ved kobberpeptider er bevist i studier, men de sammenlignes sjældent med andre peptider eller ingredienser som eksempelvis kraftige antioxidanter. Derfor er det vigtigt ikke at fokusere på én enkelt ingrediens, når det nu er bevist, at der findes så mange, som er gode for huden. Der er også forskning, der viser, at kobber kan være giftig. Dog fokuserer denne forskning hovedsageligt på ren kobber, som påføres direkte på huden og ikke som en peptid.

Konklusion om peptider til huden

Peptider er en vigtigt ingrediens til at bekæmpe aldring af huden, og den bør være en del af din daglige hudplejerutine. For det kræver daglig pleje at få celler til at opføre sig som yngre celler. Husk at bruge hudplejeprodukter, som består af en kombination af gavnlige ingredienser, samt daglig solbeskyttelse. En, enkelt ingrediens er ikke nok. Det er det bedste, du kan gøre for din huds sundhed og udseende.

Anvendte kilder:

 • Journal of Drugs in Dermatology, april 2016 supplementer, side 63–71
 • Bulletin of Experimental Biology and Medicine, maj 2016, 1. udgave, side 175-178
 • ChemMedChem, August 2016, 16. udgave, side 1850-1855
 • Clinical Chemistry and Laboratory Medicine, april 2013, side 1-8
 • Biological Trace Element Research, august 2013, 2. udgave, side 268-274
 • Dermato Endocrinology, juli 2012, 3. udgave, side 308-319
 • https://www.healthline.com/health/peptides-for-skin#benefits

 

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

NY
Alle hudtyper
Normal hud, Tør hud
Alle hudtyper
-15%
Normal hud, Tør hud

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.