Slip af med de små røde knopper på din krop! (keratosis pilaris)

keratosis pilaris

Har du områder med små røde knopper på dine overarme, ryg og lår? Føles de som gåsehud? Lider du af og til af kløe på disse områder? Så er din hud sandsynligvis udsat for keratosis pilaris. Heldigvis er der flere måder at behandle den på.

Tilstoppede porer og nubret hud

En hud med tendens til keratosis pilaris kan se ud på forskellige måder: fra små, rødlige-lyserøde eller røde knopper, der ikke klør, til røde, akne-lignende knopper. I alle tilfælde er porerne tilstoppede, fordi hudcellerne i hudens yderste lag har udviklet sig til keratin. Disse "knopper" vokser ud af porerne, hvilket får huden til at føles ru og ujævn.

Den bedste måde at slippe af med disse knopper på

Det er vigtigt at bruge et eksfolierende produkt, der renser porerne og hjælper med at fjerne de døde hudceller. En BHA-eksfoliering med aktiv salicylsyre fjerner døde hudceller og renser indvendigt i porerne. BHA har også anti-inflammatoriske egenskaber og eliminerer bakterier, der kan forårsage bumser. 2% BHA Body Spot Eksfoliering er et produkt med dokumenteret effekt på hud med tendens til keratosis pilaris.

Hvis din hud er udsat for keratosis pilaris og ikke reagerer godt på salicylsyre, kan du i stedet bruge en AHA-eksfoliering eller kombinere eller skifte mellem AHA- og BHA-produkter. Mens AHA er fantastisk til at fjerne døde hudceller, kan det ikke trænge ind i porerne. Vil du have kontrol over hud med keratosis pilaris, skal du fortsætte med at eksfoliere. Hvis du stopper, vil knopperne vende tilbage. Nogle gange bliver du nødt til at prøve dig lidt frem i et stykke tid for at finde ud af, hvor hyppigt du skal behandle og afgøre, hvilken eksfoliering der virker bedst. Nogle er nødt til at bruge det to gange om dagen, andre kan nøjes med en gang om dagen.

Hvad ellers?

Brug aldrig sæbebarer. Denne type sæbe indeholder ingredienser, der kan irritere din hud og tilstoppe porerne, hvilket gør problemet værre.

Brug ikke scrubs. Scrubs kan irritere huden og forårsage inflammation. Scrubs tackler kun det yderste lag af huden, men det er ikke der, problemet ligger. Det ligger meget dybere begravet i huden, og scrubs, ansigtsklude, loofahs og badesvampe kan ikke nå ned og få fat i det.

Laserbehandling mod keratosis pilaris

Hvis topiske behandlinger ikke hjælper dig med at slippe af med keratosis pilaris (husk på, at du skal bruge produkterne i flere uger, før du kan se resultater), er det en god idé at konsultere en hudlæge. Der findes laserbehandlinger mod keratosis pilaris, som kan være både pengene og indsatsen værd.

Genetik?

Som vi også kender det fra akne, lider 50-80% af alle unge og omkring 40% af alle voksne af keratosis pilaris. Ingen ved præcis hvorfor. Mennesker med tendens til eksem, astma og allergi har større risiko for at få keratosis pilaris. Det gælder også for personer med familiemedlemmer, der allerede lider af keratosis pilaris, så det kan altså være genetisk.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

Relaterede artikler

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.