Hvordan fungerer en BHA eksfoliering?

Forskning har vist, at en daglig eksfoliering er uundværligt for at opnå en glat, klar og fugtet hud samt at en leave-on BHA-eksfoliering er den bedste løsning.

Leave-on eksfolieringer fjerner blidt og hurtigt døde hudceller, så den blødere og yngre hud nedenunder dukker frem. Vores BHA-produkter går et skridt videre, da de også hjælper med at reducere pletter, sorte hudorme og store porer. De forbedrer også fugttilførslen og indeholder ingredienser, såsom antioxidanter, der synligt plejer og forebygger tegn på aldring.

Med et bredt udvalg af BHA-eksfolieringer at vælge imellem, er det nemt at finde den bedste til netop din hudtype og problemer.

Hvis du har tør hud, så er en AHA-eksfoliering en bedre løsning. Læs alt om eksfoliering til tør hud for at lære mere.

Hvad er BHA?

BHA er en forkortelse for Beta Hydroxy Acid, også kendt som salicylsyre. Lad ikke ordet ”syre” afskrække dig. BHA er ikke ætsende eller slibende og har faktisk beroligende egenskaber. Dens naturlige anti-inflammatoriske natur gør den langt mere blid for din hud end kradsende scrubs og de fleste type rensebørster.

Hvordan fungerer BHA?

En leave-on BHA-eksfoliering arbejder i hudens øverste lag, fjerner døde hudceller fra hudens overflade og får den sunde underliggende strålende hud frem. Den er i stand til at trænge ind i hudens olie og eksfoliere porens foring, hvilket er en nøglefaktor for, hvordan BHA arbejder på at forbedre porestørrelsen og tilstopning af porer. Selvom BHA’er (ligesom AHA'er) har fordele til alle hudtyper (fugtning mindsker synligt fremtoningen af fine linjer og rynker samt forbedrer fasthed, teint og tekstur). Så de er særligt egnede til personer med normal til fedtet hud, tilstoppede eller store porer, hud med tendens til akne og tegn på aldring. En BHA kan ovenikøbet hjælpe dig, hvis du lider af røde knopper, kendt som milia.

Da en BHA-eksfoliering hjælper mod så mange forskellige hudproblemer, er den tilstede i næste alle vores kollektioner, inklusive Resist (anti-aging), Clear (hud med tendens til akne) og vores Calm linje (hjælper mod rødme). BHA-eksfolieringer kan gøre en kæmpe forskel for, hvordan din hud ser ud og føles. De er kraftige nok til at pleje hudproblemer som milia, men stadig milde nok til sensitiv hud og hud med tendens til rødme.

Vores BHA-produkter

En BHA-eksfolierings pH-værdi er yderst vigtig. Salicylsyre fungerer bedst med en pH-værdi på mellem 3 og 4. Produkter uden for dette interval er mindre effektive eller fungerer måske slet ikke. Hver eneste BHA-eksfoliering fra Paula’s Choice er formuleret med disse optimale pH-værdier, så du får de bedste resultater.

Hvorfor ikke bruge en scrub?

Ordet eksfoliering forbindes oftest med ansigts- eller bodyscrubs. De fleste scrubs ridser dog for meget i huden og kan skade den. Scrubs indeholder næsten altid skrappe ingredienser, der kan trække i hudens overflade og forårsage synlige skader på lang sigt. Du kan være helt rolig, en BHA er ikke som en scrub.

For en dybere rensning kan en mild scrub, som forsigtigt påføres med en vaskeklud eller en rensebørste med bløde børste, være en mulighed. Dette vil dog ikke afhjælpe dine tilstoppede porer eller give en strålende glat hud på samme måde, som en BHA-eksfoliering gør.

Er en BHA-eksfoliering egnet til mig?

Mange spørger sig selv, om de burde bruge en eksfoliering med BHA eller AHA (alpha hydroxy acids) eller måske begge dele. Selvom nogle bruger dem begge, så er det helt fint blot at bruge en enkelt.

Hvis du især har fokus på hudens overflade (og du ikke lider af sensitiv hud, rødme eller tilstoppede porer), så er en AHA-eksfoliering et godt valg. BHA er bedst, hvis du lider af:

  • Tilstoppede porer og knopper i ansigtet og på kroppen. BHA er olieopløseligt, hvilket betyder, at det nemt trænger ind i porerne og blidt ødelægger de blokeringer, der tilstopper porerne. Dette giver færre knopper og mindre synlige porer. BHA kan også bruges, hvis du lider af keratosis pilaris, især i kombination med en vandopløselig kropsvask.
  • Sensitiv hud: BHA har beroligende egenskaber, hvilket er ideelt til sensitiv hud, rød hud eller hvad end din hudtype er.

Paula’s Choice har en BHA-eksfoliering til hver enkelt hudtype og hudproblem samt flere eksfolieringer til kroppen.

Hvordan påfører man en BHA-eksfoliering?

Ligegyldigt hvilken eksfoliering du vælger, så er det vigtigt, at du bruger den efter, at du har renset din hud og har brugt skintonic. Andre produkter fra din rutine, såsom et serum eller en dag- eller natcreme, skal påføres efter din eksfoliering, begyndende med den tyndeste til tykkeste tekstur.

Tips til at opnå de bedste resultater med en BHA-eksfoliering

  • Du behøver ikke at vente på, at din hud har absorberet de forskellige produkter i din rutine. BHA’en fungerer stadig, selvom du påfører andre produkter lige før eller efter.
  • Eksfolieringer kan påføres på huden under og rundt om øjnene, men ikke under dine øjenbryn.
  • En daglig eksfoliering fungerer bedst for de fleste, men det kan være, at eksfoliering hver anden dag er en bedre løsning for dig. Tag dig tid til at prøve dig frem.
Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.
-15%
Alle hudtyper
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Alle hudtyper
-15%
Normal hud, Kombineret hud

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.