Hjælp til uren hud ved hårgrænsen og i hovedbunden

Uren hud er slemt nok i sig selv, men når det så ligeledes bryder ud ved hårgrænsen og i hovedbunden, så er det virkelig ikke sjovt. Men vi kan hjælpe! Der findes et par simple tricks og beviste løsninger, der forhindrer udbrud på irriteret hovedbund og bumser i panden. Vi deler vores viden om funktionelle løsninger baseret på videnskabelig forskning, ikke på opreklamering.

Typiske grunde til uren hud ved hårgrænsen

De hårprodukter du bruger, kan være årsagen til uren hud på din ryg, hals, bryst og hårgrænsen. Overrasket? Især stylingprodukter, som pomader og voks, er de største skyldnere, men fugtgivende shampooer og balsammer kan også være en del af problemet.

Ingredienser i shampooer og balsammer, såsom blødgørende stoffer, kvaternium, acrylater og voksagtige fortykningsmidler, er designet til at sætte sig fast på håret, hvilket er fantastisk. Problemet er, at de også kan sidde fast på huden, hvilket kan forårsage tilstoppede porer. Her er, hvad du skal gøre:

 • Vask først dit hår med shampoo og balsam og skyl godt, mens du læner hovedet tilbage under bruseren. Hvis du læner hovedet forover (så vandet skyller ned over dit ansigt), så kan dette aflejre klæbende hårplejeingredienser på din hud.
 • Følg op med din milde, duftfri bodyshampoo, være ekstra omhyggelig ved halsen, den øverste del af ryggen, brystet og hårgrænsen.
 • Brug den mængde balsam, der er brug for. Overdreven brug hjælper hverken dit hår eller din hud.
 • Når du bruger stylingprodukter, så pas på med at undgå huden omkring dit ansigt. Elsker du hårspray? Beskyt din hud mod dens poretilstoppende agenter med et gennemsigtigt plastikskjold, som kan købes online.
 • Undgå at komme cremer, voks eller pomader i den del af håret, der rører ved dit ansigt.
 • Serummer med silikone er ikke et problem. Silikone er porøst, så det kvæler ikke din hud eller forårsager knopper i hovedbunden.

Sådan afhjælper du hud med tendens til akne i panden

Du skal pleje uren hud i panden på samme måde, som du behandler akne i resten af dit ansigt. Undtagelsen? Hvis du har problemer med tilstoppede porer og ikke med hud med tendens til akne. Du kan se forskel, da hud med tendens til akne giver hævede, røde knopper, hvor der kan sive væske ud, som føles ubehagelige. Tilstoppede porer er til gengæld ikke røde, hæver ikke op og er sjælden årsag til ubehag. Hvis du blot har tilstoppede porer, så spring trin 3 over her nedenfor.

Her er trin-for-trin rutinen til at afhjælpe uren hud i panden:

Hvad med uren hud i hovedbunden?

De samme hårplejeprodukter, som udløser uren hud og tilstoppede porer i panden og ved hårgrænsen, kan også være grunden til problemer i hovedbunden. Men uren hud i hovedbunden er drilsk; en BHA eksfoliering kan udrette mirakler, men i sin klassiske form, lotion, creme eller gel, er den ikke nemt at komme direkte på hovedbunden.

Her er nogle tips til at afhjælpe uren hud på hovedet og tilstoppede porer, som fører til knopper i hovedbunden:

 • Sørg for, at du skyller din shampoo helt ud. Undgå balsam og ”2-i-1” produkter.
 • Hvis du bruger balsam, så kom det kun i hårspidserne, og skyl godt.
 • Påfør en flydende BHA-eksfoliering ved hjælp af en klump vat. Lad det sidde på hovedbunden natten over, og vask dit hår om morgenen.
 • Brug ikke nogen form for cremede, tykke eller paste-agtige stylingprodukter nær hovedbunden.
 • Hvis du har hud med tendens til akne i hovedbunden, som er rød og hævet, så vær ekstra forsigtigt, når du reder og børster dit hår.
 • Bestil tid hos en hudlæge, hvis dit problem med akne i hovedbunden ikke bliver bedre.

Læs mere om akne og uren hud.

Referencer til denne information:

International Journal of Women’s Dermatology, juni 2015, side 59–75
The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, juli 2014, side 19–31, og april 2010, side 24–38

Kundservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.