Fordelene ved glycerin i hudpleje

Fordelene ved glycerin i hudpleje

Fokus på hudplejeprodukter med glycerin

Man må ikke undervurdere brugen af glycerin, da den spiller en stor rolle i skønhedsindustrien. Faktisk er det en vigtig ingrediens i en lang række produkter til personlig pleje, lige fra renseprodukter og skintonics til serummer og fugtighedscremer – da det er en naturlig komponent i en sund hud.

'Glycerin' er også kendt som 'glycerol', og det er en meget anvendt ingrediens i hudpleje, som kan udvindes fra vegetabilske eller animalske kilder eller fremstilles syntetisk. I alle former er det hygroskopisk (eller "fugtighedsbevarende"), hvilket betyder, at det kan trække fugt fra luften for at fugte din hud og hjælpe huden med at opretholde optimale fugtniveauer. Andre velkendte fugtighedsbevarende midler er hyaluronsyre og natriumhyaluronat.

The Benefits of Glycerine in Skincare

Hvad bruges glycerin til?

Der er mange andre gavnlige anvendelser af glycerin til huden i både ansigtet og på kroppen. De inkluderer:

  • Hjælper med at beskytte huden mod hudirriterende miljøstoffer
  • Samarbejder med blødgørende midler og olier for at blødgøre tør hud
  • Hjælper med at styrke hudens fugtbarriere
  • Forbedrer optagelsen af andre ingredienser i hudens øverste lag
  • Hjælper med at forbedre hudens spændstighed og give et mere ungdommeligt udseende

Glycerin er også involveret i transporten og aktiviteten af aquaporiner i din huds overflade. Aquaporiner er proteiner, der kanaliserer strømmen af vitale fugtgivende stoffer (inklusive vand og glycerol) til de øverste lag i din hud. De spiller en nøglerolle i at opretholde fugtbalancen og hjælper huden med at føles glat og behagelig, selv i tørre klimaer.

Er glycerin godt for huden?

Glycerin er velegnet til alle hudtyper, fordi forskning viser, at det efterligner det, der er kendt som hudens naturlige fugtgivende faktor. Efterhånden som din hud ældes og udsættes for miljøbelastninger, bliver dens naturlige fugtgivende faktor opbrugt. Uanset om din hud er tør eller fedtet, eller du har tendens til uren hud, bliver dens fugtbarriere mere spændstig, når den bliver genopfyldt med glycerin. Selvom det kan lyde selvmodsigende, kan glycerin være meget gavnligt til hud med tendens til akne.

Som dermatolog Dr. Corey L. Hartman udtrykker det: ”Glycerin er fantastisk, fordi det er anvendeligt til en lang række hudtyper og fungerer godt med de fleste rutiner. Det giver en let fugttilførsel, der lindrer sensitiv hud, giver mindre tørhed og tilstopper ikke porerne.”

Er glycerin sikkert til sensitiv hud?

Glycerin er kendt for at være sikkert at bruge til huden, og det betragtes som en ikke-allergen, parfumefri ingrediens.

I 2019 evaluerede Cosmetic Ingredient Review Expert Panel relevante data og konkluderede, at glycerin: “er sikker som kosmetisk ingrediens i praksis for brug og koncentration" - som beskrevet i panelets sikkerhedsvurdering. Rapporten gennemgik de maksimale brugskoncentrationer på op til 79,2% af glycerin i leave-on-produkter og 99,4% i produkter, der skylles af. Det gør, at glycerin er et fremragende valg selv til de mest sensitive hudtyper.

Se mere om hudplejeingredienser.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Relaterede produkter

Alle hudtyper
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Fedtet hud
Kombineret hud, Fedtet hud
Alle hudtyper

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.