Fedtet hud: plan for hudpleje

Fedtet hud: plan for hudpleje

Det er ofte svært at skabe balance i fedtet hud. Mange produkter, som påstår at de minimerer udskillelsen af sebum, gør kun problemet værre. Her fortæller vi dig, hvordan du kan behandle fedtet hud effektivt.

Hvordan får du fedtet hud?

De hormoner, der forårsager fedtet hud, kaldes androgener. Det er de 'mandlige' hormoner, som både mænd og kvinder har. De forårsager nogle gange overdreven sebumproduktion. Da porerne ikke kan bearbejde den store sebumproduktion, udvider de sig. Kombinationen af for meget sebum og en fortykkelse af både huden og indersiden af porerne grundet døde hudceller gør, at der ikke kan udskilles sebum fra porerne. Det resulterer i hudorme og hvide knopper under huden.

Hvordan genkender du fedtet hud?

Hvis du ikke er sikker på, om din hud er fedtet eller ej, kan du se det sådan her:

  • En til to timer efter rensning af dit ansigt er det skinnende, og om eftermiddagen ser det som regel fedtet ud.
  • Det er næsten, som om din makeup 'glider' hen over eller af dit ansigt.
  • Du kan se hudorme og/eller bumser på de mere fedtede områder i dit ansigt.
  • Dine porer er synligt udvidede, særligt på næsen, hagen og i panden (T-zonen).

Hvilke produkter forværrer fedtet hud?

Det kan virke som en god idé at bruge produkter, der udtørrer din hud. Men på længere sigt er det ikke en god idé, da de rent faktisk stimulerer sebumproduktionen. Produkter, der får din hud til at prikke (såsom mentol, mynte, eukalyptus og citron), eller som indeholder alkohol eller aromatiske olier, bør også undgås. Prikken betyder irritation, og det er aldrig godt.

Det generelle princip for fedtet hud er, at ingredienser der sælges i fast form (som f.eks. et stykke sæbe), eller som indeholder blødgørende lotions og cremer, kan blokere porerne og få huden til at se fedtet ud. Brug letflydende serummer og geler i stedet for cremer.

Trin-for-trin-rutine til fedtet hud

De følgende vigtige hudplejetips hjælper dig med at give din fedtede hud den bedste pleje:

1. Rens dagligt
Brug et mildt, vandopløseligt renseprodukt til ansigtet to gange dagligt. Sørg for at få skyllet hele renseproduktet af dit ansigt. Renseproduktet bør ikke indeholde hudirriterende ingredienser såsom natriumlaurylsulfat, og det bør være parfumefrit (parfumer forårsager altid irritation).

2. Brug en skintonic
Det er vigtigt at anvende en alkoholfri skintonic fuld af antioxidanter og cellekommunikerende ingredienser. Skintonics, der indeholder disse ingredienser, hjælper din hud med at restituere, gøre store porer synligt mindre og fjerne de sidste rester af dit renseprodukt eller makeup. Hvis du undlader at anvende det, kan det medføre tilstoppede porer.

3. Eksfolier
Det er et af de vigtigste trin. Eksfoliering er den bedste måde at fjerne døde hudceller på, reducere tilstoppede porer og urenheder og gøre huden glattere. Den bedste eksfolierende ingrediens til fedtet hud er salicylsyre (BHA). Paula's Choice har forskellige produkter med BHA i sortimentet.

4. Brug en dagcreme med solbeskyttelse
Selvom du har fedtet hud, vil et produkt med solbeskyttelse være afgørende med til at forebygge rynker og reducere risikoen for inflammation. Vælg en let beskyttelse til fedtet hud. Du kan også bruge en flydende foundation kombineret med en ansigtspudder for at opnå en mat finish.

5. Brug en fugtgivende natcreme
Om aftenen skal du vælge en let, fugtgivende gel eller serum, som ikke indeholder ingredienser, der blokerer porerne. Den skal indeholde antioxidanter og ingredienser, der styrker hudens beskyttende barriere.

6. Fjern overskydende sebum
Brug sebum-absorberende produkter regelmæssigt. Dette trin er valgfrit, men mange mennesker med fedtet hud finder det nyttigt. Vores yndlingsprodukter til absorbering af overskydende sebum er Shine Stopper og Skin Balancing Maske.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

-15%
Alle hudtyper
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud

Relaterede artikler

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.