Hvad er dobbeltrens, og hvem bør bruge det?

Hvad er dobbeltrens, og hvem bør bruge det?

Enhver god hudplejerutine begynder med, at du renser dit ansigt med et mildt renseprodukt. Men hvad med teknikken kendt under navnet, ”dobbeltrens”? Er det nødvendigt, eller er det spild af tid og penge? Dobbeltrens kan være nyttigt i nogle situationer, men metoden med dobbeltrens er ikke nødvendig for alle. Det afhænger primært af din hudtype, og hvilken type makeup du bruger. Vi hjælper dig med at finde ud af, om dobbeltrens er det rette for dig, samt hvordan man dobbeltrenser.

Hvad er dobbeltrens?

Helt enkelt betyder dobbeltrens blot, (en teknik, som blev populær i Japan og Sydkorea, inden den gjorde sit indtog i Europa og Nordamerika) at man anvender to forskellige slags renseprodukter, den ene efter den anden.

Der findes ikke nogen retningslinjer for, hvilken type renseprodukter, der passer bedst til dobbeltrens. Men den mest almindelige praksis er, at du renser dit ansigt med en ren olie, oliebaseret flydende renseprodukt, rensepomade, mild ansigtsscrub eller en renseserviet og derefter anvender et almindeligt renseprodukt i form af creme, gel eller lotion, som egner sig til din hud. Derefter fortsætter du med resten af din hudplejerutine.

Hvorfor et oliebaseret renseprodukt eller en ren olie? Olier, hvad end det er en mineralsk olie eller planteolie, er fantastiske til at opløse alle former for makeup, og de kan også hjælpe med at fjerne solcremer, som er svære at få af. Olier arbejde anderledes (nogen ville sige mere i dybden) i forhold til de aktive overfladestoffer, der findes i almindelige renseprodukter til ansigtet.

Moderne renseolier og rensepomader ligger lige over rene olier, da de indeholder en ingrediens, der er kendt som en emulgator. Dette giver olien mulighed for at blande sig med vand og danne en mælkeagtig emulsion, som er nem at skylle af huden og ikke efterlader eventuelle fedtede rester, sådan som det kan være tilfældet med en ren olie.

Bør du anvende en dobbeltrens?

Konceptet bag metoden med dobbeltrens er, at du først anvender en renseolie, rensepomade eller et lignende produkt til at fjerne din makeup og solcreme. Denne indledende etape baner vejen for dit regelmæssige renseprodukt, så det ikke behøver at arbejde sig ned gennem flere lag af makeup og solcreme, når du renser din hud. Resultat: en mere grundig rens.

Dette lyder logisk, men nutidens bedste renseprodukter er formuleret således, at de nemt kan bryde igennem flere lag og fjerne både makeup, solcreme, skidt, forurenende stoffer og andre rester på hudens overflade. Du kan forbedre resultatet af ethvert renseprodukt ved at bruge en blød vaskeklud eller en rensebørste med det blødeste børstehoved overhovedet muligt.

En anden mulighed: Vask to gange med det samme renseprodukt, i stedet for at bruge to separate produkter.

De fleste personer har ikke behov for at dobbeltrense, det kan dog være nyttigt under visse omstændigheder. Hvis du for eksempel bærer tung makeup eller makeup, der ikke smitter af, eller en mineralbaseret solcreme (dem med aktive titaniumdioxid og/eller zinkoxid ingredienser). Her sikrer en dobbeltrens, at du fjerner både makeup og solcreme, hvilket betyder, at de efterfølgende leave-on hudplejeprodukter bedre kan udføre deres arbejde.

Dobbeltrens kan også hjælpe dig, hvis du har meget olieret hud, og du oplever, at dit regelmæssige renseprodukt ikke fjerner nok olie, men at et stærkere renseprodukt gør din olierede hud stram og tør. Det er langt bedre at anvende to renseprodukter end ét hårdt udtørrende produkt.

Hvordan dobbeltrenser man?

Hvis du beslutter, at dobbeltrens er den rigtige løsning for dig, så får du mest nytte af det om aftenen, hvor du også skal fjerne makeup og solcreme. Om morgenen kan du blot rense dit ansigt med dit regelmæssige renseprodukt. Følg disse etaper for at dobbeltrense:

  • Kom lidt at din ikke-irriterende renseolie eller rensepomade op i din ene håndflade, og brug fingrene på den anden hånd til at påføre den på en våd eller tør hud. Masser den ind med blide cirkulære bevægelser, også omkring øjnene, i 30-45 sekunder. Du behøver ikke at bruge en separat øjenmakeupfjerner, hvis renseolien er formuleret uden duft (duft er særligt problematisk omkring øjnene). Hvis du bruger enrenseserviet til den første etape, så vælg en blid, men effektiv, udgave uden parfume. Fjern makeuppen med lette bevægelser, inklusive øjenmakeuppen, og pas på, du ikke hiver i huden. Brug begge sider af servietten, hvis det er nødvendigt.
  • Skyl, og fjern blidt renseproduktet med en blød, våd vaskeklud.
  • Derefter tager du en lille smule af dit regelmæssige renseprodukt, og påføre det på fugtig hud med masserende cirkulære bevægelser.
  • Skyl renseprodukt nr. to af, og dup din hud tør med et rent, blødt håndklæde.
  • Du er nu klar til resten af din hudplejerutine!
Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

Alle hudtyper
Alle hudtyper
Kombineret hud, Fedtet hud
Alle hudtyper
Kombineret hud, Fedtet hud

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.