Solcreme for begyndere

Få de gode løsninger på dine frustrationer med solcreme

Hvorfor skal jeg bruge solcreme?

Solcreme er afgørende for din huds sundhed, da den beskytter mod de skadelige virkninger af UV-stråler. Det er vigtigt at være opmærksom på, at UV-stråler trænger igennem skyer og vinduer - så husk at bruge en creme med SPF/solfaktor, uanset om det er overskyet eller regnvejr, og uanset om du er inden- eller udenfor. På den måde vil din hud få færre solskader

Hvor meget solcreme skal jeg bruge?

Løsning: Tofinger-reglen er en hurtig metode til at sikre, at du bruger en passende mængde solbeskyttelse. Du skal bare påføre solcreme, der svarer til hele længden af din pege- og langfinger. Vores dermatologer minder os om at "påføre fra det sted, hvor din finger møder din hånd, og så helt ud til fingerspidsen," forklarer Dr. McLellan. Og vær gavmild med din creme! "Tilføj en tredje finger for at få halsen med," tilføjer Dr. Hartman.

SPF for beginners

Hvordan kan jeg opnå en højere solfaktor/SPF?

Løsning: "Desværre er det ikke så enkelt bare lige at få en højere faktor. Hvis man blot lægger de forskellige SPF-numre for forskellige produkter sammen, får man ikke den samlede sum af tallene for solbeskyttelse," siger Dr. Hartman. "Den gode nyhed er, at selvom regnestykket måske ikke går helt op, er der altid en fordel ved at tilføje ekstra lag af beskyttelse." Dr. McLellan påpeger, at "en kombination af solcremer nogle gange kan gøre det lettere at påføre dem igen. For eksempel starter mange dagen med en lotion, men synes det er lettere at følge op i løbet af dagen med en pudder."
Men vær opmærksom på, hvilke SPF'er du lægger oven på hinanden. Forskning har vist, at kombinationen af syntetiske og mineralske solcremer kan medføre ustabilitet i de syntetiske filtre, hvilket fører til et fald i ingrediensens SPF-evne. Så når du påfører solbeskyttelse i lag, så sørg for at kombinere ingredienser fra samme familie for en ultimativ beskyttelse.

Solcremen føles for fed på min hud

Løsning: Du bruger sandsynligvis en fed krops- eller strandsolcreme frem for en let dagcreme med SPF til ansigtet. Eller også passer solcremen ikke til din hudtype. Vælg altid faktor 30 eller højere med bredspektret beskyttelse og tilpas teksturen til din hudtype

+ Tør hud? Vælg en rig lotion eller creme som Advanced Sun Protection Dagcreme SPF 50 | PA++++
+ Normal til kombineret hud? Brug en let creme
+ Fedtet hud Prøv en let lotion med en mat finish.

SPF for beginners

Hvad skal jeg vælge: vandfast eller vandafvisende solcreme?

Løsning: Helt enkelt, så findes der ikke vandfast solcreme.
"Det bedste, vi kan opnå i formuleringen af solbeskyttelsesprodukter, er vandresistens, i hvert fald indtil videre," siger Dr. Hartman. Vandafvisende solcremer kan tåle våd/svedig hud i 40-80 minutter og skal testes for at få deres mærkning.
Selvom disse solcremer holder bedre over for vand og sved, minder Dr. McLellan os om at: "Det er vigtigt at smøre solcreme på igen efter svømning eller andre vandaktiviteter for at opretholde en effektiv solbeskyttelse."

Jeg får altid solcreme i øjnene

Løsning: Gå efter solcremer, der kun indeholder følgende mineralaktive stoffer: titandioxid og/eller zinkoxid. Et eksempel er vores RESIST Anti-Aging Dagcreme Solfaktor 30. Mineralske solcremer anses for at være ikke-irriterende og er meget mindre tilbøjelige til at svide eller brænde, hvis de drypper ned i dine øjne, når du sveder.

Jeg får med garanti uren hud af solcreme

Løsning: Dette er måske det mest frustrerende, for der er ikke er nogen umiddelbar løsning. Det kræver nogle forsøg at finde en solcreme til ansigtet, som ikke forårsager eller udløser udbrud hos dig, men vi har samlet et par tips:

+ Vælg de tyndeste teksturer (mindre sandsynlighed for udbrud)
+ Prøv SPF-formuleringer med en blanding af syntetiske aktive stoffer som octisalat og octinoxat og mineralske aktive stoffer som zinkoxid (kan vise sig at være den perfekte balance)
+ Prøv at dobbeltrense (for virkelig at sikre, at du fjerner solcreme og makeup grundigt og skånsomt)Referencer til denne information:
American Journal of Epidemiology, maj 2016, side 824-833‌
Photochemical & Photobiological Sciences, oktober 2021, side 1,273-1,285‌
American Academy of Dermatology, Accessed juli 2023, Webside‌
U.S. Food and Drug Administration, Accessed juli 2023, Webside‌
Skin Research and Technology, marts 2022, side 225-235
‌ International Journal of Progressive Sciences and Technologies, juli 2021, side 171-189
‌ Journal of Athletic Training, september 2016, side 696-700
‌ JAMA Dermatology, august 2016, side 920-927‌
Acta-dermato Venereologica, marts 2014, side 152-156‌
British Journal of Dermatology, marts 2011, side 1-7‌
Dermatologic Clinics, januar 2006, side 75-79

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.