Alt, hvad du behøver at vide om retinol: håndkøb og receptpligtige produkter.

Retinol, bedre kendt som A-vitamin, er fantastisk for din hud. Men da der findes så mange forskellige produkter med retinol, kan vi forestille os, at du har spørgsmål og har svært ved at vælge mellem dem. Vores information vil hjælpe dig.

Retinol findes i håndkøbsprodukter (fx i form at retinyl palmitat) og i produkter, som er receptpligtige. Ren retinol er oftest mere effektiv end derivater af retinol. Produkter på recept fra en læge med retinol (også kaldet retinoider) indeholder flere aktive egenskaber og er derfor mere effektive. Men de øger risikoen for hudirritation.

Hvorfor er retinol godt for huden?

A-vitamin er vigtigt for at aktivere dine hudcellers helbredende evner. Når en hudlæge eller speciallæge taler om retinol, så mener de A-vitamin på recept. Alle former for retinol er effektiv mod rynker, ujævn teint og akne.

Er retinol på recept bedre for mig?

Retinol på recept er ikke nødvendigvis bedre. Vigtige ting, du bør vide, når du vælger et produkt med retinol:

 • Retinolprodukter på recept er kraftigere og virker hurtigere. Retinol i kosmetiske produkter tager længere tid om at virke, men giver de samme resultater med tiden.
 • Retinol på recept øger risikoen for hudirritation. Disse irritationer kan være så vedvarende for nogen, at de ikke længere kan bruge produktet.
 • Der er lavere risiko for hudirritation med kosmetiske produkter med retinol.
 • Det er et spørgsmål om at eksperimentere, indtil du finder ud af, hvor ofte du skal bruge retinol for at få de mest effektive og attraktive resultater.

Kan jeg bruge et produkt, der indeholder retinol samtidig med et produkt med AHA eller BHA?

Du kan sagtens bruge retinol i kombination med et AHA eller BHA produkt. AHA og BHA eksfolierer døde hudceller på hudens overflade og forbedrer hudskader forårsaget af solen. Retinol er den ingrediens, der ”fortæller” dine hudceller, hvordan de skal reparere sig selv ved at lave nye sunde celler. Det er derfor, det er vigtigt, at bruge en eksfoliering og et produkt med retinol, for at opnå de bedste og smukkeste resultater, når det handler om anti-aging og anti-rynker. Opbyg forsigtigt brugen af begge produkter og en kombination heraf, hvor du altid holder øje med, hvordan din hud reagerer på produkterne (eller en blanding af produkter).

Hvordan bruger jeg retinol på recept?

Et receptpligtigt produkt med retinol (eller retinoid) bør bruges i din aftenrutine på følgende vis:

 • Brug dit renseprodukt, skinctonic og eksfoliering med AHA og BHA som vanligt.
 • Påfør derefter det receptpligtige produkt.
 • Hvis du bruger et produkt til at opnå klarere hud, så påfør det efter produktet med retinoid.

Påfør et serum og/eller natcreme.

Flere tips til hvordan du bruger produkter med retinol eller retinoid:

 • Påfør det receptpligtige produkt med retinoid (som er mere kraftigt) hver anden dag til at begynde med, så din hud kan vænne sig til det. Du skal også give din hud tid til at vænne sig til brugen af kosmetiske produkter med en højere koncentration af retinol.
 • Når din hud har vænnet sig til og reagerer godt på dem, kan du gradvist øge brugen til en gang per dag om aftenen, før du går i seng.
 • Et receptpligtigt produkt med retinoid kan kombineres med et produkt, der indeholder benzoylperoxid mod uren hud. Sørg for, at benzoylperoxiden først er trukket helt ind, og huden er tør, før du påfører produkter med retinoid.
 • Du kan bruger produkter med retinol under øjnene, men ikke direkte på øjenlågene.
 • Du kan bruge kosmetiske produkter med retinol ved siden af et receptpligtigt produkt udskrevet af en læge. Det er dig, der bestemmer i hvilken rækkefølge, du påfører dem. Husk på, at mere ikke altid er lig med bedre.
 • Hvis din hud bliver irriteret (skaller, rødme, overfølsomhed), så stop med at bruge flere produkter med retinol på en gang eller reducerer brugen heraf.

Bemærk:

 • Du må aldrig springe en dag over, hvor du påfører en creme med solfaktor 30 eller højere! Selv de mest effektive og videnskabelige beviste produkter mod aldring virker ikke, hvis du ikke beskytte din hud mod solstrålernes skadelige påvirkninger.
 • For at opnå de bedste resultater, så brug produkter med retinol og andre hudplejeprodukter, som indeholder antioxidanter, hudplejende ingredienser og forskellige cellekommunikerende stoffer, såsom dem med niacinamid.
Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.