Sandheden om opstrammende cremer

De fleste kosmetikvirksomheder sælger produkter, som hævdes at kunne løfte og opstramme huden, selv når den er rynket. Det lyder altid overbevisende, såsom ”ansigtsløft på flaske”, men de er ikke effektive, og det gælder stort set dem alle. Det skal ikke forstås således, at opstrammende cremer ikke har nogen værdi for huden. Det, der dog gør sig gældende for de fleste opstrammende cremer, er, at de er dårligt forklaret, og at man strækker løftet, for hvad de kan udrette, lige rigeligt langt.

Virker opstrammende rynkecremer til ansigt og hud?

Det, som er helt sikkert, er, at selv den bedste opstrammende ansigtscreme eller rynkecreme til huden ikke kommer i nærheden at de resultater, du får fra medicinske indgreb, såsom dermatologiske fillers, laserbehandlinger eller kosmetisk kirurgi. At kende sandheden om opstrammende cremer er vigtigt, så man ikke spilder sine penge på produkter, som ikke fungerer!

Fakta:

 • Elastin er den støttefiber i kroppen, der gør det muligt for huden at ”hoppe” tilbage på plads. Tænk på elastin som fjedrene i en madras, og på collagen som fyldningen mellem fjedrene sammen med andre elementer i kroppen, såsom fedt, brusk, muskler osv. Når elastinen er beskadiget, begynder huden at synke, ligesom madrassen begynder at synke, når dens fjedre er gamle og beskadigede. Denne synkning kombineret med solskader kan give en hud, der ligner crepepapir.
 • Når barnet udvikles i livmoderen og i dets tidlige barndom, producerer huden masser af elastin. Men jo ældre huden bliver, jo mindre producerer den, indtil det til sidst næsten er lig nul.
 • Solskader og alder nedbryder elastin.
 • Det er næsten umuligt for en voksen hud at fremstille mere elastin, selv med medicinsk hjælp.
 • De fleste opstrammende cremer er spild af penge, fordi de ikke indeholder ingredienser, der kan opstramme eller stramme (løfte) huden.
 • Hudplejeprodukter kan indeholde collagen eller elastin, men collagenet og elastinen i disse produkter kan ikke smelte sammen med collagenet og elastinen i din hud, for at hjælpe med at genopbygge eller forstærke disse strukturer. Molekylestørrelsen i både collagen og elastin er for stor (læs: ALT for stor) til at trænge ind i hudens overflade.

Bemærk:I nogle produkter siges collagenet eller elastinen at være "genudviklet" for at gøre molekylerne så små, at de kan absorberes i huden. Men selv hvis de er i nanostørrelse, smelter de stadig ikke sammen med collagenet og elastinen i din hud. Eventuelle påstande om det modsatte understøttes ikke af uafhængig, faglig bedømt forskning. Mere vigtigt: Hvordan skulle collagenet og elastinen, som du smører på i hele ansigtet, kunne vide, hvilken del af din hud de skal stramme op og hvilken ikke?

Hvordan kan jeg stramme min hud op?

Når du køber en creme til at afhjælpe løs hud eller et produkt, der siger, at det kan stramme rynken hud op, så skyldes dets effekt, om nogen, ingredienser som filmdannende agenter. – Og dette er næsten uden undtagelse. Ligesom navnet antyder, så danner filmdannende agenter en film på huden, som kan få den til at ”føles” strammere. Denne effekt er midlertidig, og du vil ikke kunne se et synligt løft af hængende hud, men bare følelsen er nok til at overbevise kvinder om, at produktet virker. At huden ”føles” strammere er ikke det samme som en reel ændring til det bedre, hvad angår din huds tonus og slaphed. Hvis du bruger det, der virkelig virker, kommer du tættere på dine ønskede resultater!

 • At opbygge mere kollagen er nøglen til det hele! Selvom kollagen ikke hjælper rynken hud tilbage i sin oprindelige tilstand, så støtter det huden, så hængende hud bliver mindre synlig. Du kan hjælpe huden med at producere masser af kollagen med hudplejeprodukter, der indeholder kraftige antioxidanter og hudplejende ingredienser.
 • Solbeskyttelse med mindst faktor 30 eller højere er ikke til forhandling! Da solskader ødelægger hudens elastin og kollagen, er en daglig beskyttelse yderst vigtig. Men hvor mange af os husker også at smøre solcreme eller creme med solbeskyttelse på vores hals og ansigt hver evig eneste dag? ... lige præcis. Og det er en af hovedårsagerne til, at mange folks halse ser ældre ud end deres ansigter. Det er derfor, at anti-aging hudpleje ikke stopper ved dit ansigt!
 • Daglig brug af en eksfoliering med salicylsyre (BHA) eller glykolsyre (AHA) kan virkelig hjælpe. Der er en del forskning, som viser, at udover at eksfoliering giver en glattere hud, så hjælper disse ingredienser også med at opbygge mere kollagen og til en vis grad opstramme huden. Du har ikke brug for dem begge, den ene eller den anden er fint, eller du kan skifte mellem dem, hvis du vil.
 • A-vitamin, også kaldet retinol, påføres topisk og kan forbedre formen på den elastin din hud stadig har. Der er ovenikøbet en lille smule forskning, der viser, at det kan opbygge elastin. (Det kan helt sikker opbygge mere collagen). Det kan hjælpe rigtig meget, at påføre et retinolprodukt hver aften. Det samme gør sig gældende for receptpligtige retinoider. Alternativt, kan du prøve den plantebaserede hudplejeingrediens, bakuchiol. Forskning viser, at denne naturlige ingrediens har mange anti-aging fordele, såsom at mindske fremtoningen af fine linjer og rynker.
 • Medicinske procedurer, såsom laser eller lysterapi som Fraxel eller Ulthera, kan give imponerende opstrammende resultater samt forbedre rynken hud! I stedet for at bruge penge på dyre opstrammende rynkecremer og ansigtsbehandlinger, der ikke virker, kan du lægge disse penge til side, og på få måneder har du råd til en behandling hos en hudlæge, der virkelig hjælper og ændrer din hud.
 • Når alt andet slår fejl (eller ganske enkelt ikke giver dig de ønskede resultater), så er det tid til at overveje kosmetisk kirurgi. Forskellige ansigtsløftninger kan gøre en fantastisk forskel, uden at det ser ud som, at du har fået trukket huden helt om i nakken. Dette kombineret med en perfekt hudplejerutine får resultaterne til at stå i kø!

Sådan! Selvom det ikke er den bedste nyhed, så er det heller ikke den værste. Det er muligt at opstramme huden og gøre den mere fast med hudplejeprodukter. Men disse produkter fungerer aldrig så godt som de overdrevne påstande, du ser på produktets etikette eller hører fra sælgerne af kosmetik.

Kilder: Journal of Drugs in Dermatology, september 2012, side 1036–1040; Birth Defects Research, september 2012, side 248–257; International Journal of Cosmetic Science, april 2012, side 132–139, og februar 2011, side 62–69; Biomacromolecules, februar 2012, side 379–386; Journal of Cosmetic Science, marts 2010, side 125–132; Journal of Cosmetic Dermatology, marts 2009, side 56–62; Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, volume 20, 2006, side 980; og Experimental Dermatology, volume 11, 2002, side 398.

Kundservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.