Mit køn, Min hud

Forskellighed er smukt, og derfor undersøger vi i løbet af Pride-måneden, hvad det vil sige at være non-binær og hylder kønsdiversitet i alle dens former.

Hos Paula’s Choice tror vi på, at alle har ret til at have det godt med sig selv uanset seksualitet - eller kønsidentitet. I Pride-måneden hylder vi ikke bare lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner, queer-personer, interseksuelle og aseksuelle (LGBTQIA+)-fællesskabet, men omfavner og inkluderer alle former for køn. Kønsidentitet er noget andet end seksualitet - det er en helt central del af den måde, vi opfatter os selv på, og det kan både være det samme eller noget andet end det køn, vi blev tildelt ved fødslen. Ved at bruge en persons korrekte pronomen skaber man et mere inkluderende miljø, hvor man kan udtrykke sig frit og bekræfte sin kønsidentitet.

Vores fællesskab er et trygt og rummeligt sted, hvor vi hylder vores forskelligheder og støtter hinanden, mens vi udforsker vores identiteter. Ved at vise respekt for og accept af hinanden - uden at have sat en mærkat på - opfordrer vi alle til at være sig selv, fordi ægte skønhed er at leve som den, man er.

ILGA prideHos Paula's Choice er vi i år mere stolte end nogensinde før over at støtte Pride 2022 og donere 10.000 $ til ILGA World, en verdensomspændende sammenslutning af over 1.700 organisationer i 160 lande, der arbejder for at opnå lige rettigheder for lesbiske, bøsser, biseksuelle, trans- og intersex-personer i hele verden. ILGA Worlds mission er at hjælpe med at kæmpe for dem, der udsættes for forskelsbehandling på grund af deres seksuelle orientering, kønsidentitet, kønsudtryk og kønskarakteristika.


Vores mangfoldige fællesskab inspirerer os hver dag med deres rejse mod selvaccept og kærlighed. Vi har for nylig mødt fire venner fra forskellige steder i Europa for at høre deres personlige historier og finde ud af, hvad kønsidentitet betyder for dem. Vi håber, at deres autenticitet og mod inspirerer dig til at omfavne den, du virkelig er!

dimi

Dimi
han/ham
Social account (Tiktok), @dimxoo
Social account (Instagram), @dimxoo

Bio:
Dimi er tysk og beskæftiger sig med at udvikle indhold til uddannelsesbrug inden for LGBTQIA+. Han bruger sin platform til at udtrykke sin kreativitet, individualitet og queerness i Berlin, mens han gør sine følgere klogere på LGBTQIA+

Citat:
"Du, jeg, alle identificerer vi os som enten en, ingen eller som personer med flere kønsidentiteter. Så dette emne er relevant for os alle. Det er op til os selv at bryde med kønsnormerne og repræsentere vores mangfoldighed hver dag. Hvorfor adskiller vi tøj i butikkerne i mandlige og kvindelige afdelinger? Hvorfor har vi ikke flere unisex-toiletter? Og hvorfor skal folk betale mere i frisørsalonen på grund af deres køn?
Generation Z arbejder både hårdere og mere end nogensinde før med socialpolitiske spørgsmål - f.eks. for LGBTQIA+-samfundet og andre minoriteter. At være vidne til denne passion for at skabe forandringer gør mig stolt af vores unge og den forandring, vi kan skabe sammen."

zain

Zain
de/dem
Social account (Instagram), @zaddyza1n

Bio:
Zain Shah er en britisk sydasiatisk makeup-artist og skønheds-influenser, som kombinerer kreativitet med social aktivisme for at bekæmpe kønsstereotyper og fremme queer-inklusivitet inden for skønhedsindustrien.

Citat:
"Jeg identificerer mig som non-binær. Kort sagt, så identificerer en non-binær person sig hverken som udelukkende mand eller kvinde.
Jeg har altid følt mig anderledes, så længe jeg kan huske. Under min opvækst kæmpede jeg med at passe ind i samfundets normer omkring køn. Jeg havde en udførlig hudplejerutine og købte tøj i kvindeafdelingen allerede som teenager. Men det var først i 20'erne, at jeg opdagede min kærlighed til makeup. Det var en proces at lære at acceptere mig selv, men til sidst var jeg i stand til at offentliggøre min kønsidentitet."

pascal

Pascal de Vormer
de/dem
Social account (Tiktok): @pascaldevormer_
Social account (Instagram): @pascaldevormer

Bio:
Den hollandske skaber, kunstner og queer-aktivist Pascal de Vormer stiller konstant spørgsmålstegn ved normen i deres arbejde og er ikke begrænset af traditionelle opfattelser af køn.

Citat:
"Kønsidentitet er ikke det, der er i bukserne, men det, der er mellem ørerne. Køn rækker ud over det binære mellem mand og kvinde. Det er flydende.
I den vestlige kultur synes det ene ofte at udelukke det andet. Hvis du ikke er en mand, er du en kvinde, men sådan er det ikke altid. Mandighed og kvindelighed bør ikke defineres som modsætninger til hinanden. At være en mand er meget mere end blot ikke at være en kvinde og omvendt.
Tænk på det som to stjerner i en galakse. Vi ville ikke sige, at der kun er to stjerner. Jeg elsker sætningen: "Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus", som konkluderer, at alle de andre planeter er reserveret til os queer-personer".

enrica

Enrica Scielzo
hun/hende
Social account (Instagram), @enricascielzo

Bio:
Italienske Enrica Scielzo er den første transseksuelle mode- og skønhedsblogger i verden, som bruger sin baggrund som makeup-artist og imagekonsulent til at ændre den måde, mennesker opfatter og føler sig på.

Citat:
"Jeg hedder Enrica. Jeg er en transkønnet pige. Hun/hende om du vil, tak skal du have. Jeg kæmpede for det, og det betyder altså noget for mig.
For mig er køn faktisk mest relevant i forhold til vores sprog. Det er ikke altid nødvendigt, men nogle gange har man bare behov for at forstå, hvad vi taler om. Især på mit sprog, som er italiensk, er der en meget klar og tydelig forskel på femininum og maskulinum.
De fleste af vores adjektiver er enten det ene eller det andet. Vi siger f.eks. ikke "træt", som er et neutralt ord, der både kan fungere for en mand og en kvinde. Vi siger "stanco", som er maskulinum, eller "stanca", som er femininum. Vores sprog tvinger os til at vælge hver dag, i hver en sætning og i hvert eneste ord, om vi er feminine eller maskuline.
Vores sprog burde give os mulighed for at udtrykke os fuldkommen frit. Det er noget, vi virkelig bør være opmærksomme på og arbejde med, så unge mennesker kan manifestere deres identitet så hensigtsmæssigt som overhovedet muligt. Verden er ikke hetero. Den er heterogen."

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.