Hvad er din hudfarve?

Det er vigtigt at kende sin hudfarve, når man skal vælge makeup. Men hvordan finder jeg egentlig ud af, hvad min hudfarve er? Hvad skal jeg kigge efter? Og hvad skal jeg vælge, hvis jeg har en neutral hudfarve med farvepletter eller røde skjolder? Vi skal nok guide dig.

Find din hudfarve

Hudens undertone er en varm, kold eller neutral farve, som skinner igennem huden i dit ansigt. Selvom din hudfarve ændrer sig, når den udsættes for sol eller får hudproblemer, såsom røde eller akne, så er din huds undertone altid den samme.

Du kan kun vælge den bedste foundation, hvis du ved, hvorvidt du har en varm, kold eller neutral undertone. Den rette foundation vil give dig et smukt og naturligt look. Hvis din foundation ikke passer til din hudfarve, så kommer din ansigt til at se (for) orange, pink, rød eller gråt ud.

Det er også vigtig at kende din hudfarve, når du skal vælge andre makeup-artikler, såsom concealer og blush. Vores artikel om, sådan vælges og bruges den bedste concealer, indeholder yderligere information om, hvordan du skal vælge og påføre den rette concealer til din hud.

Tips til at identificere din undertone.

 • Hvis du nemt bliver solbrændt og ikke solskoldet, så har du naturligt en god mængde melanin (farvestof) i din hud. Så har du sandsynligvis en gul eller olivenbrun varm undertone. Dette gør sig gældende for de fleste kvinder af afro-amerikansk og indisk oprindelse. Nogle afro-afrikanske kvinder har en dyb brun teint, ligesom ibenholt, med en kølig (blålig) undertone. Så egner kobberfarvede toner sig ikke til dig, men det gør espresso-farver til gengæld.
 • Hvis du nemt bliver solskoldet, og næsten ikke kan blive solbrændt, så indeholder din hud tydeligvis mindre pigment. I så fald har din hud typisk en pink, blå/rød undertone. Du kan også se det på den måde, din hud reagerer på. En pink hud bliver hurtig rød, og du rødmer nemt. Neutrale hudfarver kan også falde ind under denne kategori, især hvis du lider af rødme. Eksperimenter med kolde til neutrale farver.
 • En olivenfarvet hud kan se lidt kedelig eller grå ud. Det skyldes en kombination af den naturlige gule undertone, som alle har i deres hud, og den gul/grønne tone, som alle olivenfarvede hud har. Neutrale farver egner sig bedst til dig, men du kan også prøve med varme toner.
 • Når du har en neutral hudfarve, så har du ikke en tydelig oliven, lyserød eller lysegul glans. Det er ret let at finde en foundation, concealer eller pudder til denne hudfarve, da en række farver passer til denne hudtype.

Praktisk tip: For at identificere din hudtone kan du også kigge på blodårerne på indersiden af dit håndled. Er de blå/lilla? Så har du en kølig (blålig) undertone. Er de grønne? Så har du en varm, gullig undertone. Hvis du ikke kan se helt tydeligt, om dine blodårer er blå eller grønne, så har du en neutral undertone.

Tips til at vælge den rette foundation

Det er ikke altid nemt at vælge en foundation, som er godt egnet til din hudfarve, da den underliggende tone ikke er den samme som den synlige hudfarve. Du kan have en blussende (rød) eller askegrå hudfarve, mens din underliggende tone faktisk er lysegul til beige.

 • Kig efter en foundation, der neutraliserer farven på din ansigtshud (gør den mindre rød eller mindre grå) samt en, der passer til din huds undertone.
 • Du bør ikke være i stand til at se, at du har foundation på, og det må ikke se ud som om, at du bærer en maske.

Tips til at vælge den rette farve makeup

 • Bladr igennem et modemagasin for at se hvilke farver, der egner sig bedst til din hudfarve.
 • Personer med rødt hår og en lys til medium hudfarve, som fx Susan Sarandon, Nicole Kidman og Julianne Moore, bærer mest koralrød, laksefarvet, brun, gul/brun, orange, bronze eller andre jordfarver.
 • Blonde piger med en lys hudfarve, som fx Gwyneth Paltrow, Paris Hilton og Kirsten Dunst foretrækker at gå med en række lyserøde toner.
 • Brunetter med en lys til medium hudfarve, som fx Julia Roberts og Jennifer Garner ses ofte med lyse lyserøde eller bløde røde farver.
 • Kvinder med mørkebrunt hår og en lys til medium hudfarve, som fx Demi Moore, Sandra Bullock og Penelope Cruz går ofte med lyserød og kirsebærrød.
 • Kvinder med sort hår og en mørk hudfarve, som fx Halle Berry, Zoë Saldana eller Oprah Winfrey går ofte med bløde, naturlige farver, såsom babylyserød, lysebrun og koralrød.

Related products

-15%
Alle hudtyper
Fedtet hud

Kundservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.