Antioxidanter i hudpleje: Sammenhængen

Uanset om du spiser antioxidanter, påfører dem på din hud eller begge dele – så er de afgørende for dit helbred. Antioxidanter arbejder med at reducere miljøskader, uanset om det er fra solen, forurening eller selve luften, vi indånder. Disse fantastiske ingredienser forhindrer skader fra frie radikaler, og undersøgelser viser helt tydeligt, at der derved opnås markante fordele for alle hudtyper.

Hvad er antioxidanter?

Skader fra frie radikaler kan spille en rolle for vores fremtidige helbred, og de er forbundet med tegn på aldring, sygdom og endog kræft. Antioxidanter er en af de vigtigste måder at bremse skaderne fra frie radikaler på. De er faktisk så vigtige for kroppen, at de bliver undersøgt af tusindvis af forskere over hele verden. Flere forskere siger, at hvis der fandtes en ungdommens kilde, så ville den indeholde antioxidanter!

Når det gælder rynker, betyder skader fra frie radikaler, at kollagen og andre vitale hudfunktioner nedbrydes. Et godt hudplejeprodukt med antioxidanter, som f.eks Paula’s Choices’ serummer , indeholder et potent miks af stabile antioxidanter, der afbryder beskadigelsen fra frie radikaler og forhindrer dem i at skade din hud.

Hvilke antioxidanter er bedst til din hud?

Der findes ikke blot én antioxidant, der kan udføre mirakler for din hud. Der findes masser af effektive antioxidanter til huden, lige fra almindelige dagligdagsingredienser som grøn te, vindruesaft eller vitamin C, til betegnelser, du måske ikke er så bekendt med, såsom idebenon, epigallocatechin-3-gallat eller superoxiddismutase. Undersøgelser har vist, at det afgørende er, om det hudplejeprodukt, du anvender, indeholder en række antioxidanter, jo flere, jo bedre.

Reducerer antioxidanter rynker?

Når vi er unge, er vores hud fyldt med antioxidanter, der naturligt beskytter vores hud mod miljøfaktorer, særligt solskader. Med tiden mister vores hud evnen til at producere disse antioxidanter. Det skyldes primært solskader og i mindre grad andre faktorer som f.eks. overgangsalder, sygdom og brug af hudirriterende hudplejeprodukter. Den manglende produktion resulterer i tegn på aldring som fx rynker og små fine linjer omkring øjnene. Hvis vi ikke får nok beskyttelse med antioxidanter – uanset om det er fra vores egen krops produktion, fra vores kost eller fra hudpleje fyldt med antioxidanter (som vores SKIN BALANCING Serum) – vil skader fra frie radikaler være ødelæggende, så kollagen bliver nedbrudt og DNA'et i vores celler muterer, hvilket forringer hudens evne til at hele ... og så videre.

Undersøgelser og resultater

Selvom vi ved, at topisk påføring af antioxidanter hjælper med at reducere skader fra frie radikaler i huden, vil resultaterne ikke få dig til at se 20 år yngre ud. Undersøgelser viser, at antioxidanter kan forbedre cellefunktionen, øge produktionen af kollagen, forbedre elasticiteten, skabe sundere, yngre hudceller og reducere solskader, men forbedringen tager tid. Det vil ikke ske over natten. Ligesom med sund kost gælder det, at jo flere kraftige antioxidanter du bruger, desto sundere vil din hud synes og føles.

Oplysninger om antioxidanter og skader fra frie radikaler stammer fra en række videnskabelige tidsskrifter, inklusive de herunder nævnte, der går i dybden med emnerne omkring antioxidanter og deres aktivitet: Free Radical Research, Free Radical Biology and Medicine, Antioxidants and Redox Signaling, Oxidative Stress and Aging, Journal of Anti-Aging Medicine, Mechanisms of Ageing and Development, Photochemical & Photobiological Sciences, Photodermatology, Photoimmunology, Photomedicine og Photochemical & Photobiological Sciences.

Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Related products

-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Tør hud
-15%
Normal hud, Tør hud
-15%
Kombineret hud, Fedtet hud
-15%
Alle hudtyper

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.