Guide til sommerpleje

Det er slet ikke svært at pleje huden om sommeren. Det er ikke nødvendigt med en stor omlægning af rutiner, ligesom du heller ikke behøver at foretage den store udskiftning af de hudplejeprodukter, du har på hylden. Din sommerrutine bør ligne den hudplejerutine, du bruger året rundt. Men på grund af sommerens påvirkning af huden kan det være en god idé at gå efter de lidt lettere produktteksturer. Du kan også gå efter produkter, som matterer huden i varmen, ligesom du også med fordel kan tilføje løsninger til akne på kroppen. Og sidst men bestemt ikke mindst: Bliv ved med at eksfoliere! Lad os se lidt nærmere på nogle gode tips til, hvordan du får en beskyttet hud med glød hele sommeren.

Hvordan sammensætter jeg min sommerrutine?

I de varmere måneder kan det være en god idé at skifte til mere lette, men lige så fugtgivende teksturer for at genopbygge det, som de lange sommerdage kan nedbryde. Når det er sagt, så er det vigtigste trin i din rutine - ja, du gættede rigtigt - solbeskyttelse/SPF! Dette helt essentielle trin giver andre vigtige trin, som fx eksfoliering, mulighed for at virke effektivt, samtidig med at de aktivt beskytter din hud mod skadelige UV-stråler. Når du tilbringer dagen udenfor eller bare sidder ved vinduet, er det vigtigt at påføre din solbeskyttelse fast hver anden time.

Skal jeg eksfoliere om sommeren?

Svaret er, at du både kan og bør bruge eksfoliering hele sommeren igennem og også i de traditionelt mere solrige måneder. Hvis du springer dette vigtige trin over, fordi du gerne vil tilbringe mere tid udendørs, så kan det give dig en mere kedelig hud, tilstoppede porer og tørhed, hvilket vil gøre nye misfarvninger mere synlige.
Selv om det er rigtigt, at AHA-eksfolieringer kan gøre huden mere følsom over for solen, kan du nemt undgå det problem ved at sørge for at bruge en bredspektret solcreme dagligt - og påføre den jævnt og i rigelige mængder. Længere dage udenfor i solen, hvor UV-indekset er 8+ (sommer eller ej), betyder også, at du skal tage andre beskyttende midler i brug, såsom UV-beskyttende tøj, en bredskygget hat, læbepomade med SPF og solbriller. Og en anden vigtig ting: undgå direkte sol, mens den er skarp, typisk mellem kl. 10 og 16.
Så ja, du kan sagtens opholde dig i solen efter eksfoliering, hvis du tager de nødvendige forholdsregler. Men husk, at sommeren og solen ikke er en fribillet til at blive solbrændt. Det er dybt ødelæggende for huden på mange måder, fra nedbrydning af kollagen til irritation, der skader alle hudlag - og skaden øges for hver ny eksponering.

Summer guide

Skal jeg stoppe med at bruge aktive ingredienser som sommeren?

Du kan sagtens fortsætte med at bruge eller tilføje aktive ingredienser til din sommerrutine, så længe du anvender solbeskyttelse. Mange tror, at de er nødt til at stoppe med at bruge ingredienser som vitamin C, niacinamid, retinol, BHA og AHA på grund af øget soleksponering, men det er der ingen grund til, hvis du er omhyggelig med din solbeskyttelse. For eksempel er C-vitaminprodukter gavnlige året rundt, også om sommeren. De giver antioxidantbeskyttelse mod UV-skader og hjælper med at opfriske huden, så den går fra kedelig til strålende.

Hvad er den perfekte rutine til sommerpleje?

Lad os se på, hvordan en effektiv trin-for-trin-rutine til sommerpleje kan se ud.

  1. Renseprodukt! Da du i løbet af sommeren vil bruge mere solbeskyttelse end normalt, er det helt afgørende, at du renser din hud grundigt hver eneste aften før resten af din rutine. Faktisk anbefaler vi, at du dobbeltrenser for at sikre, at du fjerner olie og snavs fra hudens overflade og gør den klar til næste trin.
  2. Toner/skintonic. Dette trin er valgfrit og skal passe til din hudtype og dine eventuelle udfordringer. Hvis du ikke plejer at tone din hud, skal du vide, at det en hurtig og effektiv måde at tilføre et let lag fugt til huden på.
  3. Eksfoliering. Nogle mener, at man ikke behøver at eksfoliere om sommeren, men det er altså det trin, der virkelig vil opretholde en god hygiejne omkring dine porer - og især når man bruger solbeskyttelse hver dag. Sørg for altid at bruge solbeskyttelse, helst 15 minutter før du udsætter dig for sollys, og påfør igen hver anden time. Nogle foretrækker kun at eksfoliere om aftenen og ikke både morgen og aften på denne varme årstid.
  4. Behandling. Det fjerde trin i din sommerhudplejerutine omfatter boostere, serummer og behandlinger. De er gode til at levere koncentrerede aktive ingredienser, uden at de føles tunge på huden. Lige nu er tidspunktet godt for at sætte ind over for generelle hudproblemer og samtidig give din hud en god sommerpleje.
  5. Dagcreme og SPF-beskyttelse: Sidst, men ikke mindst, skal du fugte huden godt og afslutte din rutine med det vigtige SPF-trin. Hvis du bruger makeup, skal du sørge for at lade din dagcreme med SPF trække ind i 15 minutter for at sikre maksimal beskyttelse.
  6. Kropspleje. Mange af os kæmper med flere knopper efter barbering eller voks, strækmærker, indgroede hår, keratosis pilaris og meget mere. Det skal ikke ødelægge din selvtillid, så gå efter alle udfordringer på én gang med vores innovative 2% BHA Body Spot Behandling. Den fjerner forsigtigt døde hudceller og giver en blødere og glattere hud over hele kroppen. Påfør cremen i rigelige mængder på det pågældende område, og følg altid op med solcreme, hvis du skal ud i solen!
Newsletter

Vil du have flere råd om hudpleje og specialtilbud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få:
+ 40 kr rabat på dit næste køb*
+ Eksklusive gaver og rabatter
+ Skønhedsråd og tips

Email adresse*:


*Dette gælder kun for nye tilmeldinger. Gyldig på ordrer fra 200 kr.

Kundeservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.