Glycyrrhetinic Acid

Bedst

Antioxidant

Glycyrrhetinic Acid at a glance

  • Main ingredient found in licorice
  • Potent antioxidant properties
  • Helps fight UVB-induced skin aging
  • Exerts soothing effects on skin
  • Helps minimize uneven skin tone

Glycyrrhetinic Acid description

One of the components of licorice root extract that’s believed to give this plant its ability to help calm skin and minimise signs of sensitisation. This component of licorice root also functions as an antioxidant and may play a role in brightening and improving the look of an uneven skin tone.

Glycyrrhetinic Acid references

  • ScienceDirect.com, Website, Accessed August 2024
  • Biological Chemistry, April 2024, pages 407-415
  • Bioorganic & Medicinal Chemistry Letters, November 2022, ePublication
  • Mediators of Inflammation, January 2021, pages 1-17
  • International Journal of Cosmetic Science, August 2019, pages 325-331
  • International Journal of Toxicology, March 2007, pages 79-112

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Ratings af ingredienser

Bedst

Dokumenteret og understøttet af uafhængige studier. Fremragende aktiv ingrediens til de fleste hudtyper eller hudproblemer.

God

Nødvendigt for at forbedre en formulerings tekstur, stabilitet eller penetration.

Middel

Generelt ikke-irriterende, men kan have kosmetiske, stabilitetsmæssige eller andre problemer, der begrænser dets anvendelighed.

Dårlig

Der er risiko for irritation. Risikoen øges, når det kombineres med andre problematiske ingredienser.

Dårligst

Kan forårsage irritation, inflammation, tørhed osv. Kan være en fordel i nogle tilfælde, men generelt har man påvist, at ingrediensen gør mere skade end gavn.

Ukendt

Vi kunne ikke finde denne ingrediens i vores ingrediensordbog. Vi registrerer alle manglende ingredienser og foretager løbende opdateringer.

Ikke ratet

Vi har endnu ikke ratet denne ingrediens, fordi vi ikke har haft mulighed for at gennemgå forskningen om den.