Den bedste makeup og foundation til hud med tendens til akne.

Makeup og akne

Når du har en hud med tendens til akne, så er det svært at finde makeup, der ikke gør den urene hud værre. Skal der stå på produktet, at det er "ikke-porestoppene"? Er der visse ingredienser, man bør undgå? Vi kommer omkring disse problemer og mere, samt giver vores eksperters anbefalinger om makeup.

Er makeup årsag til akne?

Der er en række faktorer, du skal overveje, når du har med akne at gøre. Men makeup i sig selv er ikke en årsag hertil.

Men, hvis du ikke fjerne AL din makeup hver aften, især hvis du bruger megen makeup, så er det en anden sag. I så fald vil du højst sandsynligt se tilstoppede porer og udbrud af uren hud næste morgen. Brug en blød vaskeklud sammen med dit renseprodukt eller en meget blød rensebørste, det kan gøre en verden til forskel.

Det er også muligt, at visse typer makeup kan gøre uren hud værre. Det interessante er, at de typer ingredienser og formler, du skal prøve at undgå, ikke nødvendigvis er dem, du ville forvente. Vi er på vippen til at afsløre en af de største myter inden for kosmetikindustrien og hjælpe dig med at se mere klart!

Er ikke-porestoppene makeup bedre?

Du har uden tvivl set udtrykket ”ikke-porestoppene”. Du leder måske ovenikøbet efter det, når du køber makeup, i håb om at sådanne produkter ikke tilstopper porerne eller gør hud med tendens til akne værre. Desværre kan du ikke stole på de ikke-porestoppene (eller de mindre almindelige "ikke-akne fremkaldende") påstande, fordi der ikke findes nogen godkendte eller regulerede standarder for disse udsagn nogen steder i verden.

Uden retningslinjer eller standarder, kan selv den tykkeste, fedeste og mest cremede foundation hævde, at den "ikke tilstopper porer"! Generelt gælder det, at jo tykkere produktet er, desto mere sandsynligt er det, at det tilstopper porerne.

Og vær forsigtig med påstanden "oliefri". Der findes mange ingredienser, som kan få huden til at føles eller se fedtet ud, men ingredienslisten viser ikke altid de traditionelle olier, så den kan være vildledende. Derudover er olier ikke en væsentlig årsag til udbrud af uren hud. Med andre ord er vi kede af at sige, at det ikke er en løsning kun at købe oliefrie produkter til hud med tendens til akne.

Her er hvad du virkelig har brug for at vide, når du køber makeup til hud med tendens til akne.

DON’Ts angående makeup og foundation til hud med tendens til akne

  • Brug ikke alkoholbaseret (opført som SD eller denatureret alkohol) eller duftfyldt makeup. Dette er et godt råd til alle hudtyper, men det gælder især for personer med fedtet hud og hud med tendens til akne, da disse typer ingredienser kan udløse en reaktion, der forværrer udbrud og fedtethed. Kort sagt, det er virkelig, virkelig vigtigt at undgå sådanne produkter.
  • Undgå tykke eller faste makeup-produkter, såsom sticks eller cremede kompakte foundations. Den slags ingredienser, der giver disse produkter en fast eller halvfast form, er ikke hensigtsmæssige til personer med uren hud. Vi forstår fristelsen til at bruge fast foundation og stick-concealers, hvis du forsøger at skjule udbrud og røde områder. De giver oftest den kraftige dækning, du ønsker, men der er heldigvis masser af alternativer. Vi deler nogle af vores favoritter her nedenfor.

Eksperternes makeup-valg til hud med tendens til akne

  • En fejlfri teint begynder med solbeskyttelse. Vi er klar over, hvordan det er at prøve at finde det rigtige produkt med solfaktor, når du er bange for, at det får din hud til at bryde ud. Vores Smoothing Primer Serum Solfaktor 30 er en glimrende løsning til hud med tendens til akne. Denne primer har en klar, let base, der gør det nemmere at lægge makeup samtidig med, at den beskytter mod solen og indeholder antioxidanter. Du får en flottere hud og makeup i et let produkt!
  • Foundation og concealer er de to andre mest vanskelige makeup-artikler at finde til hud med tendens til akne. Generelt har flydende formler med en mat finish tendens til at holde længere end cremede formler og er ideelle overpå udbrud og fedtet hud.
  • Hvad med blush og bronzer? Generelt er pulverblush og bronzers den bedste løsning til hud med tendens til akne. Geler eller væsker har tendens til at ”klumpe sammen” på områder med ujævn hudtekstur eller lagre sig i store porer. Cremede formler kan være for blødgørende og føre til tilstoppede porer.

Sådan undgår man akne i første omgang

Før vi slutter af, er det utroligt vigtigt at nævne, at det er kritisk at bruge den rigtige hudplejerutine til hud med tendens til akne. Vi anbefaler brug af et mildt renseprodukt og en mild eksfoliering med salicylsyre.

Læs vores artikler om akne og uren hud for yderligere råd og vejledning.

Kundservice

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvilke produkter, der egner sig bedst til din hud? Vores Kundeservice er hudplejeeksperter, og de er her for at hjælpe dig med at vælge de produkter, der passer bedst til dine behov.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær den første til at få de sidste nye produkter, eksklusive tilbud og ekspertråd om hudpleje.